Skocz do zawartości

Silnik poj. 26 cm3, benzynowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

noi ladnie teraz ja zalatwilem swoj 26cm3, przywalilem smiglem apc 16x14 w lampe i jeszcze potem chodzil ale jak ostygl i postal z tylu domu narazony na deszcz to juz kaplica... pompuje paliwo ,ustawiam na sniezke... ciagne za linke i nic.. nie ma iskry.. :(

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Pany, takie sprostowanie co do silnika bez tłumika:) Moc spadnie zamiast urosnąć ;) znam to z autopsji i studiów;)

A z mojej praktyki zupełnie niekoniecznie spadnie. Gdy zdjąłem rurę wydechową z motoroweru to bezprzecznie moc - predkośc była wyższa niż z tłumikiem. Gdy zdejmowałem tłumik z silnika benzynowego 32cm Homelite to obroty nieznacznie malały. nie na tyle by uznać to za istotne.
Opublikowano

Panowie zależy jaki rodzaj silnkia, tłumika. W motocyklach dwusuwowych tlumik jest tak projektowany aby wyciagał spaliny z cylindra, więc taki silnik bez tłumika miałby mniej mocy, natomiast zwykly silnik z podkaszarki itd, ma za zadanie wygłuszyć hałas, wiec moc napewno moc nie spadnie, a jedynie sie zwiekszy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam serdecznie mam Taki sam silnik i chciałbym się dowiedzieć jaki ma ciąg ten silnik i czy faktycznie ma tyle mocy co podaja

Opublikowano

podają niby 1.8 konia nie wiem czy wierzyć. Pytam się dlatego, że model który robię ma rozpiętość 2,30, ale powoli się robi ciezki i dlatego się pytam.

Opublikowano

A a mój w surowym stanie 4 kilo i boję się że może być za słaby :/. przerabiam go na moduł zaplonowy i jeszcze muszę pomyśleć nad rozwiązaniem mocowania śmigła. "Psuj" jak to masz rozwiązane?

Opublikowano

Dzięki wielkie. Pomogłeś mi bardzo. Teraz mam nadzieję że ten silnik wystarczy mi do mojego modelu z moją wagą.

A jeszcze jedno sprawdzałeś jeszcze ten silnik na innych śmigłach. Czy te co podałeś najlepiej kręcił i najlepszy ciąg ma?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W żadnym razie nie kupuj tego. 26cm i 1KM ???? to po pierwsze. Po drugie to nie jest kompletny silnik - widzisz tam magneto? Na elektroniczny zapłon to też nie jest.

Opublikowano

Mam taki silnik wymontowany z podkaszarki, z oryginalnym zapłonem, gażnikiem świecą bez tłumika waży 1630g.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.