kazikfer Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 noi ladnie teraz ja zalatwilem swoj 26cm3, przywalilem smiglem apc 16x14 w lampe i jeszcze potem chodzil ale jak ostygl i postal z tylu domu narazony na deszcz to juz kaplica... pompuje paliwo ,ustawiam na sniezke... ciagne za linke i nic.. nie ma iskry.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slepecci Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Pany, takie sprostowanie co do silnika bez tłumika:) Moc spadnie zamiast urosnąć znam to z autopsji i studiów;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Pany, takie sprostowanie co do silnika bez tłumika:) Moc spadnie zamiast urosnąć znam to z autopsji i studiów;) A z mojej praktyki zupełnie niekoniecznie spadnie. Gdy zdjąłem rurę wydechową z motoroweru to bezprzecznie moc - predkośc była wyższa niż z tłumikiem. Gdy zdejmowałem tłumik z silnika benzynowego 32cm Homelite to obroty nieznacznie malały. nie na tyle by uznać to za istotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Panowie zależy jaki rodzaj silnkia, tłumika. W motocyklach dwusuwowych tlumik jest tak projektowany aby wyciagał spaliny z cylindra, więc taki silnik bez tłumika miałby mniej mocy, natomiast zwykly silnik z podkaszarki itd, ma za zadanie wygłuszyć hałas, wiec moc napewno moc nie spadnie, a jedynie sie zwiekszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Witam serdecznie mam Taki sam silnik i chciałbym się dowiedzieć jaki ma ciąg ten silnik i czy faktycznie ma tyle mocy co podaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 A ile podają bo ja nie wiem , a ciągu nigdy nie mierzyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Na śmigle Pelikan 17x6 3,3 kilograma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 podają niby 1.8 konia nie wiem czy wierzyć. Pytam się dlatego, że model który robię ma rozpiętość 2,30, ale powoli się robi ciezki i dlatego się pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Mój zielony z awatara też ma 2,3m, waży 4,5kg i lata na tym silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 A a mój w surowym stanie 4 kilo i boję się że może być za słaby :/. przerabiam go na moduł zaplonowy i jeszcze muszę pomyśleć nad rozwiązaniem mocowania śmigła. "Psuj" jak to masz rozwiązane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 "Psuj" jak to masz rozwiązane? silnik na części, wał w tokarkę i tak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 a wał na jaką średnicę masz przetoczoną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Niestety nie pamiętam ale wydaje mi się że raptem ok milimetra jest cieńszy od oryginału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Dzięki wielkie. Pomogłeś mi bardzo. Teraz mam nadzieję że ten silnik wystarczy mi do mojego modelu z moją wagą. A jeszcze jedno sprawdzałeś jeszcze ten silnik na innych śmigłach. Czy te co podałeś najlepiej kręcił i najlepszy ciąg ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzex Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ludziska!!! Zobaczcie czy po przerobieniu nada sie do modelu http://allegro.pl/silnik-podkaszarka-kosa-tlok-cylinder-1-40-tlumik-i3085836600.html Bo mi sie wydaje ze ma za slaba moc ale wy sie wypowiedzcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 W żadnym razie nie kupuj tego. 26cm i 1KM ???? to po pierwsze. Po drugie to nie jest kompletny silnik - widzisz tam magneto? Na elektroniczny zapłon to też nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Pomijając taki drobny szczegół jak brak gaźnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Pomijając taki drobny szczegół jak brak gaźnika. Tak się usmiałem z tej oferty, że zapomniałem o tym szczególiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Mam taki silnik wymontowany z podkaszarki, z oryginalnym zapłonem, gażnikiem świecą bez tłumika waży 1630g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi