tomyy29 Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Witam. Chciałbym kupić dla córeczki latawiec, by podczas moich lotów elektroszybowcem mogła sobie puszczać latawiec. Może ktoś z was mógłby mi polecić jakiś stabilny w miarę łatwo utrzymujący się w powietrzu latawiec ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Albo latawiec albo szybowiec. Jak wieje dla szybowca, to latawiec nie poleci, jak poleci latawiec (sam, bez biegania i cudowania) to Ty sobie nie polatasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Szczerze sie przyznam ze moim Pioneerem 1400 latam również przy dość silnych wiatrach (lecąc pod wiatr niekiedy stoi w miejscu) dziś latałem przy bardzo silnym wietrze i naderwaniu uległa lotka, ale mimo wszystko udało mi się wylądować. Dopiero zaczynam z lotami i jak to okreslił jeden z modelarzy którego spotkałem jak potrafię utrzymać szybowiec podczas takiego wiatru, to bez wiatru latanie będzie czystą przyjemnością. Powiem że takie wietrzne warunki dostarczają mi niesamowitej adrenalinki i to również jest bardzo przyjemne, dlatego pomyślałem by kupić córce latawiec, by również miała przyjemnść podczas moich lotów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Taki latawiec samolocik z wirującymi skrzydłami. Trzeba tylko trzymać linkę, nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Jakby coś: http://www.gamahobby.com/x_C_I__P_5510659;5510001.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi