Łooojzicku!!! Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Witam brać chinskie czy lepiej coś dobrego Jakie?? . Z tym że niedużo latam głownie weekendy zima out z planu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Bardzo wielu, a nawet więcej - lata na Turnigy czy Flymax lub jakoś tak podobnie. Ja używam Turnigy różnych pojemności w tym i 2200 i nie mam na co narzekać. Nawet w zimie prze -10 latałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Zippy - ciężkie do zakatowania, teoretycznie ciut mniejsza wydajność Turnigy - delikatniejsze ale teoretycznie wydajność lepsza Z droższych Kokam (ale ta cena) inne Fullymax, Polyquest, Lecho, EnergyPower zawodzily mimo wysokiej ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Ja polecam pakiety Dualsky. Bardzo dobre. Energy Power też u mnie się sprawdziły. Jeden przeżył rozładowanie do zera i naładowanie ponowne, bez większego uszczerbku na kondycji. Zippy - miałem 3, wszystkie już umarły i dość szybko. Niezłe są też pakiety z serii Ray Gold, jeszcze mnie nie zawiodły. Niestety są dość drogie. Seria "różowa" już nie jest taka dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Prawda jest taka, że możesz trafić na totalny badziew, mimo poleceń wszystkich, a możesz też na super pakiet, mimo odradzeń wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 ps. odradzam nanotechy - w 1 cyklach jest super ale po 10-20 cyklach puchną i tracą moc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samum Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 I tak najczęściej "bebechy" są chińskie mimo "różnych producentów" ... Używam trochę Turnigy (20C) i oceniam go dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drack Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Dualsky 2200 w abcrc są teraz w promocji.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Najważniejsze żeby kupować świeże pakiety a nie takie które na półce sklepowej zalegają po 3 lata bo lipol starzeje się sam z siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Szkoda, że nie posiadają daty przydatności do użytkowania, może kiedyś to nastąpi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 W polskich hurtowniach oznacza się date wyjścia z hutrowni czy tam produkcji więc jako tako mozna na miejscu sprawdzic czy aku jest zleżały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Niebieskie Turnigy wg mnie są OK, nanotechy za to szybko robią puffpuff... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łooojzicku!!! Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 wiem ze abc sa ale maja tylko 20C a tu ciut mało na moja kede musiałbym mniejszy silnik zalożyć 25C to min a najlepiej 30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 no jesli kupisz 2200mah 20c to masz ponad 40A mało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Pod warunkiem, ze to rzeczywiście jest 20c a nie kolo 15 No zależy do czego. Niektórzy maja silniki po 1000W to im mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar_M Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Ja mam Tgy 2200 mAh 20C-niby 40A a latałem Rayem co bierze max 30A i na 20-30% mocy i pakiet spuchł, jego temp była znacznie wyższa niż mojej dłoni Kupiłem taki sam pakiet tejże firmy ale 40C-50C, teraz już nie puchnie (2 loty, jeden spokojny drugi częściowo na pełnych obrotach) ale i tak po locie jest ciepły*. Montaż poza kadłubem nie wchodzi w grę. Więc 20C to jednak mało > *jest ciepły, jeżeli pakiet rozładowuje sie 30A to musi być aczkolwiek jeżeli wezmę pod uwagę, iz w kadłubie jest wentylacja a powinien oddawać "około 88A" to i tak jego temp jest zbyt wysoka jak na mój gust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario375 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Nigdy więcej nanotechów. Mam 2 x 1000 3s i 1szt 1300 i po połowie sezonu beczułki, a prądy nigdy nie przekraczały 20A. Totalna lipa, ich wydajność to połowa tego co piszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Rok temu kupiłem pakiety 1300,2200,3000,4000 wszystkie nanotechy nawet te o ciągłym prądzie 120A spuchły jak bąbki przy 60A a turnigy niebieskie wszystkie wyglądają jak nowe.Nanotech to jest jedno wielkie g...! U kolegów jest ta sama historia,jedyny plus to jest ciut mniejsza waga nano ale wyszło na to ze pieniądze wyrzucone w błoto.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian1984 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Niestety muszę potwierdzić to co piszą koledzy, nigdy więcej nano techów. Na początku sezonu zakupiłem 3 sztuki 3S 1300 5C oraz jedną sztukę 10C. Faktem jest że prąd dostawały dosyć duży(max 26A), ale tylko chwilowo (combat). Po około 15 cyklach spuchły niemiłosiernie, wydajność zdecydowanie spadła. Nawet jak używałem słabszego silnika pakiety wytrzymały jeden sezon. Balansowanie cel--masakra ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Jak kupiłeś 5 i 10C do kombata to się nie dziw, że puchły, to są wartości do nadajnika albo jakiegoś slow flyera. Ja mam 1 szt. 1300 od początku sezonu i jest ok a ładuję na lotnisku 4C bez balansera i własnie po to kupiłem nano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi