aquarius12 Opublikowano 23 Lipca 2012 Opublikowano 23 Lipca 2012 mialem malego (1330 mm rozpietosci ) ale przepadl. Zostaly tylko kolka i karton.Teraz chcialbym zbudowac wiekszego ok. 2,2 m rozpietosci z napedem spalinowym.Sek w tym ,ze aby budowac to trzeba miec plany i tu zaczynaja sie schody W necie znalazlem tylko 3 rzuty. Kadlub ma dosc skaplikowany ksztalt i odwzorowanie go na podstawie rzutow jest bardzo trudne Icon a5 zafascynowal mnie juz dosc dawno swoimi nieszablonowymi rozwiazaniami i charakterystyczna niepowtarzalna sylwetka.Oczekuje z niecierpliwoscia na wskazowki, porady i opinie A moze ktos wie jak wejsc w posiadanie planow IkonA5.Pozdrowienia Tadeusz
macgaw Opublikowano 24 Lipca 2012 Opublikowano 24 Lipca 2012 np.: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1211295 Śliczny jest prawda?
Pacza Opublikowano 24 Lipca 2012 Opublikowano 24 Lipca 2012 Może tu: http://www.snicerc.com/free_plans/icona5/
aquarius12 Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Opublikowano 25 Lipca 2012 ON jest przesliczny,tylko ,ze drodzy koledzy te stronki iinne filmiki szczegolnie te z you tube to ja znam inic nie jest w stanie odwiesc mnie od zamiaru budowy tego SZLICZNEGO.No nic to ,uzbroje sie w cierpliwosc i bede czekal.Pozdrowienia .Tadeusz
Pacza Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 No to w czym problem? Plany masz - nawet różne wersje, co prawda depronowe ale spalinę z depronu też się da zrobić. Każde plany da się powiększyć do dowolnych rozmiarów - przy druku albo na kserze. Podejrzewam, że każdy model depronowy da się przerobić na balsowy czy sklejkowy. A jak już będziesz robił swój to liczę na relację bo mnie się też podoba a twój post jeszcze bardziej podsycił chęć budowy takowego :-)
aquarius12 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Opublikowano 26 Lipca 2012 nepron,moze i tak ale niebedzie wtedy wygladal tak pieknie jak ten z filmiku.
kojani Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Znalazłem w sieci rysunki stateczników oraz skrzydła - skrzydło przygotowane pod cięcie laserem. Ponieważ są to rysunki w formacie dxf nie będzie problemu ze skalowaniem - niestety kadłuba nie mogę namierzyć. Może ktoś coś ma ? Kojani
krankor Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Ten z filmiku wygląda obłędnie Ale on nie lata wg mnie. To model na półkę
Marcin Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Ten z filmiku wygląda obłędnie Ale on nie lata wg mnie. To model na półkę Dokładnie, to cegła będzie
kojani Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Raczej latają Z ostatniej chwili - mam komplet rysunków do modelu depronowo-balsowego, po południu zamieszczę (dxf).
aquarius12 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Opublikowano 27 Lipca 2012 czekam z niecierpliwoscia i musze Ci powiedziec ,ze tchnelo optymizmem.Pozdrowienia ,Tadeusz
kojani Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 Sorry za małe opóźnienie w załączniku formatki do cięcia w dxf'ie (to jest depron) Jeśli bedzie potrzeba mogę również wstawić w pdf'ach. Kojani ICON_A5_Depron.zip
aquarius12 Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Opublikowano 28 Lipca 2012 Dzieki serdeczne za pliki .rozpakuje dopiero jak wroce z ryb.Teraz inne hobby ma pierwszenstwo (chwilowo)Pozdrowienia .Tadeusz
aquarius12 Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Opublikowano 30 Lipca 2012 Do Kojani Czy moglibysmy porozmawiac na skypie ? Moj adres jest w moim profilu , ale najlepiej chyba bedzie jesli napiszemy do siebie na poczcie.Pozdrowienia Tadeusz
rapier Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Kojani, a mozesz zamiescic reszte rysunkow? Jest cos wiecej? jakis plan zbiorczy? zdjecia itd?
kojani Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 To wszystko co mam - na RCGroups jest wątek. Te plany dostałem od kogoś - aż z Wietnamu, pytałem o resztę ale nie odpowiada - rozumiem rapier, że mówisz o depronie? Kojani
rapier Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 chodzi mi o ten model balsowo-depronowy o ktorym pisales i zamiesciles miniatury z budowy. Na fotkach widac plan pływaka jak mysle i to chyba inne plany niz te depronowe.
kojani Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Hmm - jeśli o to chodzi to problem jest nieco bardziej złożony;) Te fotki - które wstawiłem - to relacja z budowy modelu cało-balsowego. Budowę i dokumentację (odtworzeniową) modelu wykonywał modelarz z Japonii, i zamieszczał to na stronie modelarskiej. Niestety jak widać na linkach poniżej wystawione są tylko dxf'y płata, i sterów - nie ma całej reszty choć była zamodelowana - gdyż są zdjęcia. Kontaktowałem się z adminem strony - i w odpowiedzi napisał, że kolega na razie przerwał budowę z uwagi iż jest "very busy", i nie wiadomo kiedy i czy ją wznowi. Nie chciał udostępnić maila bezpośrednio do "budowniczego" - obiecał, że jak będzie coś więcej to da znać. http://fly-high.kir.jp/civil/scale/icon/plan2.htm http://fly-high.kir.jp/civil/scale/icon/ Kojani
Rekomendowane odpowiedzi