Pioterek Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 A wiesz że pomiędzy odbiornikiem a regulatorem płynie sygnał ( to taki rodzaj prądu ) i potrzebuje dwóch kabli - zazwyczaj żółtego i czarnego - nie wierzysz - popatrz do gniazdka z prądem w domu - są dwa kable ?? Też jestem tego samego zdania choć to działa bo masa jest podłaczona w innym miejscu. Ale ja bym używał i tak używam zawsze dwu kabli - sygnału i masy. Bardziej obrazowo - to trochę jakby podłączyć się do gniazdka elektrycznego w jednym pokoju do przewodu "masowego" a w drugim pokoju do przewodu "fazowego" - też będzie działać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Ja tam się co prawda nie znam, ale stosuję zasadę, że wewnetrzny bec regulatora używam dla aku 2-3S i góra 4 serwa. Wszystko co wyżej to już osobny UBEC czy lepiej SBEC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Ja dorzucę swoje trzy grosze co skłoniło mnie do przesiadki na SBEC ... W moim motoszybowcu gdzie chodzą 2 serwa hs81 + 2 standardowe oraz odbiornik i bebechy od telemetrii z modelem na stole i wyłączonym napędzie regulator osiągał temperaturę 47 stopni C, w locie 55-58 stopni. Regulator 40A z 3A UBEC, zasilanie Lipol 3S. Niby tragedii nie ma jeśli chodzi ogólnie o temperaturę ale obawiam się że wbudowany BEC już zaczynał mieć dosyć i dlatego jestem na etapie montażu SBEC-a. Jak pomierzę prądy i sprawdzę sprzęt to dam jeszcze znać. Chyba że ten typ tak ma i to jego normalna temperatura pracy No i po sprawie, sbec zamontowany i działa. Temperatura regulatora dochodzi teraz do 19 stopni w spoczynku (załączony hamulec na silniku) i jakichś max 30 stopni podczas pracy, sbec zimny. Chociaż jestem fanem minimalizmu we wszelkiej maści dodatki w modelu to ten gadget jednak w nim zostanie na dłużej i mam nadzieję że mnie nie zawiedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi