slimas Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Witam. Nabyłem w ostatnim czasie kadłub szybowca wykonanego z laminatu jest to dość stary kadłub. Ciekawi mnie głównie to czy jest podobny do prawdziwego szybowca szukałem w internecie trochę i jest do kilku podobny ale ma za długą kabinkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Witam. Nabyłem w ostatnim czasie kadłub szybowca wykonanego z laminatu jest to dość stary kadłub. Ciekawi mnie głównie to czy jest podobny do prawdziwego szybowca szukałem w internecie trochę i jest do kilku podobny ale ma za długą kabinkę. Ja bym stawiał na produkcję z Czechosłowacji, za komuny. Jeżeli to ten to miałem taki i nawet poleciał - ale tylko raz i konkretnie . Była to wersja moto, z sinikiem spalinowym na wieżyczce, silnik to był dramat: SuperCustom, chińszczyzna straszna, miał czas życia chyba z pół godziny, zużywał się w oczach. W każdym razie kadłub daje możliwości zrobienia całkiem ładnego szybowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Ja też jestem za Jantarem 1, jak chodzi o pierwowzór. Nie przejmuj się że może za smukły, nie musi zawsze wszystko być tak dosłownie. Dorób resztę i lataj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi