Gość Anonymous Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 witam mam zamiar kupić nadajnik Hitec Optic 6 czy ktoś ma może instrukcje obsługi tego nadajnika. nie wiem jak go obsługiwać na którym kanale jest silnik lotki wysokość kierunek , i jak w nim ustawiać samolot czyli miksery trymery rewersy nic nie wiem o tym nadajniku ale jest to okazja żeby go kupić ... jestem początkującym bardzo proszę o odpowiedzi gg://10860407 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 podaj maila to podeślę ci polską instrukcję. radio całkiem przyzwoite. jak dla nie to wadą jest tylko 125% (inne 140%) EPA i duży zakres ruchu drążków (a może ja mam za krótkie palce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 mój e mail to tomasz29prezes@poczta.onet.pl a jesli to obrazki to na ten e mail terer@wp.pl wielkie dzięki a masz moze do sprzedania koszyczek pod ta aparature na aku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 ja też bym prosił o instrukcje jeśli można mail : kbr1@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Jeśli jest tylko taka możliwość to unikajcie stosowanie koszyczków. :? Gotowy i pewny pakiet to ok.60 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubad Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 i duży zakres ruchu drążków (a może ja mam za krótkie palce) Pozostaje jeszcze pulpit i sterowanie wszystkimi palcami. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 i duży zakres ruchu drążków (a może ja mam za krótkie palce) Pozostaje jeszcze pulpit i sterowanie wszystkimi palcami. :wink: kuba jaki ty masz aku w tym nadajniku czy ktoś moze pokazac jaki to ma być ten aku .. pozdro z góry fenks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubad Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Jeżeli chodzi o aumlatory do Hiteca to http://perfecthobby.pl/index1.php?listuj=93 ten na dole to do nadajnika wchodzi. To jest chyba aku o najwyższej pojemności rekomedndowany przez firmę Hitec. Kiedyś był jeszcze 600 i 1300mah pojemności. Edit: Tutaj masz tańszy ale o mniejszej pojemności do odbiornika http://nastik.pl/pakiet-odbiornika-hitec-1300mah-p-938.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 aha dzieki musze pomyslec mam ten nadajnik za 200 zł kupowac opłaca sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Widzę że tu o instrukcję pytano również. To nie będę zakladał nowego tematu. Tylko spytam. Ma ktoś instrukcję do optica6 SPORT (w języku polskim)? Nie zbyt się jeszcze połapałem w tym. Po godzinie odkryłem jak otwierać menu :evil: Jeśli ma tak być ze wszystkim to by było "super" :roll: Mój mail: bartek_luczak@wp.pl Czekam, może ktoś posiada :?: (a tak nawiasem, powie mi ktoś czym się różni optic6 od optica6 sport? wiem że sport nie może mieć Syntezy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_s Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 A to i ja bym się podczepił do pytań. Co to jest ta synteza?? I czy naprzykład Optic 6 który ma wymienny moduł w.cz. i w zestawie jest z odbiornikiem podwójnej przemiany będzie współpracował z normalnym odbiornikiem typu HFS05MS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Synteza znaczy tyle, że do nadajnika nie trzeba kwarców a kanał ustawia się elektronicznie lub mechanicznie (mogą również być odbiorniki z syntezą i do nich również nie potrzeba kwarców). Podwójną przemianę stosuje się tylko w odbiorniku i nie ma ona związku z nadajnikiem. I ostatnia odpowiedź: tak będzie pracować jak będzie ten sam kanał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Migan Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam. Jestem tutaj nowo dołączony do tego forum. W ostatnich dniach zakupiłem Optica 6 i nie mam polskiej instrukcji. Czy mógłby mi ktoś pomóc?? Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 W ostatnich dniach zakupiłem Optica 6 i nie mam polskiej instrukcji. Czy mógłby mi ktoś pomóc?? Z góry dziękuje Edit: myślałem, że mam po polsku i napisałem, że mogę zeskanować. Ale niestety to był falstart - mam po angielsku - nawet nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam !! Jestem szczęśliwym posiadaczem Optic'a 6 od ponad roku Przyglądając się wątkowi chciałem nadmienić, że Optic 6 jest na prawde łatwym w obsłudze nadajnikiem (ja jednak posiadam instrukcje po polsku, którą dostałem przy zakupie nadajnika ) Według mnie nadajnik ma proste meniu, sam nauczyłem się krążyć po radiu w ok. 20 min Jeżeli chodzi o przydzielenie kanałów, to: (podział na MODE II i dla modeli silnikowych) 1 ch -> lotki 2 ch-> wysokość 3 ch -> gaz 4 ch -> kierunek 5 ch -> podwozie (kanał nie proporcionalny !!) 6 ch -> klapy A jeżeli chodzi o akumulatory to z powodu zesmarzenia oryginalnych :devil: wstawiłem samoróbki lutowane przez Meloow'a o pojemności 2500 mAh i szczerze powiedziawszy zapominam o nich W razie jakiś pytań, ile będe w stanie to pomogę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 a może ja coś pomogę, żeby nie bawić się w skany . instrukcja do hitec optic 6 . edit: TU jest kilka instrukcji do różnych aparatur. był już podawane ale podaje jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Migan Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Dzięki Wielkie. Sporo mi pomogliście. Napewno z instrukcji dowiem się więcej niż samemu dwa razy dłużej szukać w menu. Jeszcze raz dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazb Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Czy w HITEC Optic 6 jest możliwość zmiany MODE tak jak np. w MX-12 Graupnera ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Tak, z Mode 1 na Mode 2 lub odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazb Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Tak, z Mode 1 na Mode 2 lub odwrotnie. Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.