Buricu Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Mam jeszcze jedno pytanko z czego lepiej go zrobić z epp czy depron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 25 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Jak chcesz go zrobić pełnowymiarowego to depron będzie lepszy. Epp będzie za wiotkie na taki rozmiar. Można je potraktować węglem i będzie trochę lepiej, ale i tak nie różowo. Zmniejszyłem go i zrobiłem z EPP, które jest znacznie bardziej wytrzymałe niż depron. Ale jeżeli umie się już latać to raczej takim samolotem trudno o kreta i depron też się świetnie spisze. Ja akurat lubię pracować z EPP dlatego wybrałem ten materiał. Podsumowując: Jak chcesz przeskalować plany tak jak ja to wybierz materiał który chcesz, a jak zrobisz dużego to radzę wybrać depron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Rwdziak stoi sobie już od dawna gotowy. No to może jakieś zdjęcia gotowego modelu bo brakuje tego w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 25 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 To prawda W weekend dodam wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buricu Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Czy można go zrobić z podkładu rowkowanego czy lepiej z kupnego depronu?? Na forum alexic... pisze aby zrobić go z kupnego.. Z góry dziękuje za moje wspaniałomyślne pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 26 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 No biały depron jest trochę bardziej wytrzymały i przede wszystkim jest gładki. Ja osobiście wolę zainwestować w modelarski depron. W ostateczności można skorzystać z izoflooru - z niego też można cuda uczynić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo1822 Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Można z rowkowanego. Trzeba tylko pamiętać, aby w kadłubie rowki były wewnątrz. A pokrycie skrzydła idealnie się wygina z rowkowanego podkładu pod panele 3mm (rowki wewnątrz skrzydła). Możesz zobaczyć tą metodę w innych modelach z zielonych rowkowanych podkładów. Przy okazji, fajny pomysł z tym zmniejszeniem. Ten oryginalnej wielkości jest trochę "krowiasty", oczywiście wynika to z założeń autora planów - Skazoo, jako model do nauki latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buricu Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Hej W skrzydle ważne jest aby rowki były równolegle do spływu skrzydła,a w kadłubie to chyba jasne aby dać gładką strona na zewn. Dzięki za odp.Pablo 18822 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Wczoraj lało, a dziś śnieży cały dzień W ogóle nie ma warunków do latania. Ale obiecałem zdjęcia gotowego modelu. Aha, nie ma jeszcze kół, ale to drobiazg i myślę, że niedługo się jakiś dorobi Przed lotem zrobię większą galerię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buricu Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Witam Ja nieraz latałem beta 1400 podczas silnego deszczu ale w niej jest silnik na pchacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi