sebamor Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Tak nożykiem , gdzieniegdzie pomagałem sobie nożyczkami, -głównie na zakolach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zrobiłem drugą połówkę SW. zastanawiałem się jak ozdobić model os spodu. Ostatecznie zdecydowałem się na paski, wygląda całkiem fajnie: Kopytko wykonane wcześniej okleiłem balsą, a następnie zaszpachlowałem i wyszlifowałem, ponieważ przy pierwszej próbie tłoczenia kabinki trochęsię nadtopiło . Podszedłem wczoraj do drugiej próby, ale niestety chcąc ładnie obkurczyć garb z tyłu, przetopiłem dziurę w butelce . Tak więc zaraz jadę kupić zapas Coca-coli i próbujemy dalej . PS. Wie ktoś czy i gdzie dostanę butelkę 2l (taką jak po Coca-Coli) w kolorze brązowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Jedyne, co mi przychodzi do głowy... Alkohol niestety jest na tyle wykwintny, że ma trochę tłoczeń, których ślad pewnie delikatnie będzie widoczny... Ja bym zrobił ze zwykłej i kupił lakier do przyciemniania reflektorów, ewentualnie po wycięciu zmatowił od wewnątrz i pomalował farbą do szkła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozokarol Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Czy przyszedł Ci może ten silnik ? Czy go zamówiłeś ? Jestem ciekaw jego osiągów gdyż chciałbym go kupić w najbliższym czasie ... Powodzenia - oklejanie jest super !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Silnik zamówiony, jeszcze nie przyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Bardzo ładny samolot i świetne wykonanie Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Żeby nie było, że model poszedł w kąt to powiem, że jestem już na mecie z oklejaniem, zostało mi jedynie okleić jedno ze skrzydeł i będzie koniec . Zdjęcia wstawię, jak będzie już obklejony cały . Natomiast w trakcie oklejania zająłem się kabinką, w końcu mi się udało odpowiednio ogrzać. Zająłem się więc wnętrzem kabinki: Na razie zrobiłem przezroczystą kabinkę, docelowo ma być brązowa, ale na razie będzie taka CDN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Przyszedł silnik, w najbliższym czasie porobię jakieś testy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Dawaj foty skończonego! Caly czas na to czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jak będzie cały zostało to nieszczęsne skrzydło. Obiecuję już niedługo będą zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Ej no to nie fair. To ile ty masz tych skrzydeł do tego? Dokończ wizualnie caly model a montarz elektroniki poczeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koprolit Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 No właśnie CHCEMY FOTY !!!!! CHCEMY FOTY !!!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Samolocik cudo tylko najbardziej mnie śmieszą rozmiary silniczków.... Jednak technologia robi swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozokarol Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Nie mogę się doczekać testów silnika Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy, bo samolot wygląda SUPER Tylko pozazdrościć, ponieważ mój w porównaniu z tym to tragedia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Widzę, że zainteresowanie tematem jest, więc ja obiecałem daję fotki tego co do tej pory zrobiłem Tak wyglądało oklejanie A tak wygląda obecnie: CDN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozokarol Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Bomba !!!! Cudeńko Pogratulować !!! Kiedy oblot, bo chętnie wpadnę pooglądać Na Czyżynach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 No i elegancko! Nie mozna tak bylo od razu? Czekam na finał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Bardzo ładny model. Ja bym opomalował owiewkę silnika (od wewnątrz) i to, co pod nią na czarno, tak daleko, jak się da, oczywiście odpowiednią farbą. Żeby ten zielony depron nie straszył przy tak fajnie oklejonej maszynce . Pod oszkleniem kabiny też zbuduj pokrywkę, możesz pokusić się nawet o jakieś popiersie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Oczywiście kabinka będzie nakładana z całym ekwipunkiem w środku. (zegary etc.) Co do malowania na czarno wnętrza, to miałem zamiar zrobić atrapę silnika gwiazdowego w środku, lub coś takiego: A co do pilota, to czy rozpoznaje ktoś tego dzielnego zwierzaka: Doda się jeszcze okularki, pilotkę i będzie jak ulał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Bomba z osłem . Atrapa też dobry pomysł.Ja bym zrobił wszystko tj. pomalował, dał atrapę i zwierzaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi