JacekK Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Od jakiegoś czasu czytałem na forum, patrzyłem jak chłopaki latają kombatami - spodobało mi się. Zarówno charakterystyka lotu myśliwca, jak i idea cięcia wstążeczek. Zacząłem więc poszukiwania najlepszej opcji. Wybór padł na P-51D, ze stajni Marka. Nie ukrywam, że kierowały mną wasze opinie o Markowych samolotach, jako o bardzo poprawnych w pilotażu... Wreszcie paczuszka ( niespodziewanie mała) dotarła. Po wyjęciu ukazało się to: Widok znany wszystkim kombaciarzom. Po kilku minutach było trochę lepiej: Później mozolne wklejanie węgli, wycinanie wnęk wyposażenia i wreszcie jego montaż. Moja Pani miała już dość smrodu topionego EPP i wszechobecnego białego "śnieżku". Na szczęście wyjazd na działkę pozwolił podziałać w zaciszu garażu więc prace posunęły się do przodu... Znaczy się "konik" nabrał trochę wyglądu. Oblot - zweryfikował sens kołpaka z EPP i śmigła 8x4 mocowanego nakrętką do osi ( poprawne lądowanie na brzuszku, a i tak śmigło wyrwało silnik wraz z wręgą z kadłuba ). Nie powiem, że nie czułem lekkiego "dygu" w nogach, ale jak się okazało parę klików trymerem lotek i ze dwa wysokością i lataaa!!! Wiem,że większość z Was najpierw oblatuje białasy a dopiero po poprawnym oblocie zajmuje się kamuflażem, ale co tam, ważne że się udało. Tym samym opinia o modelach Marka po raz kolejny się sprawdziła: jak im się nie przeszkadza to latają same A teraz stan obecny: Tak więc "BIG DICK" pilotowany przez maj Richarda A Hewitt`a zawitał nad polami łódzkiej eskadry...
jaciomp Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Nazwa rodem z sex shopu Uważaj bo możesz sie nabawić takiej ksywki na zawodach.
JacekK Opublikowano 19 Września 2012 Autor Opublikowano 19 Września 2012 F..k - nie pomyślałem o tym...
Autsajder1983 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Jakie wyposażenie, jaka waga?? Model bardzo fajnie pomalowany tylko ta ksywka troszkę niefortunna:)
JacekK Opublikowano 19 Września 2012 Autor Opublikowano 19 Września 2012 Wyposażenie: 4 x 9g - kierunek jest. Do tego silnik HK 1200kV, 130W (wątpie) plus regiel 20A, śmigło 8x6 składane. Spektrum AR600 i Li-po 3s 1300mAh... do tego piszczek z HK... Waga- to jutro, ale mam nadzieję że poniżej 380g. Co do ksywki - przynajmniej łatwo zapamiętać
michal888 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 ładnie pomalowałeś , napis zostaw
marek rokowski Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 model pierwsza klasa! ksywka też -nie ma się czego wstydzic! hehe- jak widac niektórzy już zazdroszczą ... -i to nie tylko modelu...
Grzegorz Nowak (W) Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 co by nie było, lata )) zdjęcia i filmik
jaciomp Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 model pierwsza klasa! ksywka też -nie ma się czego wstydzic! Z dwojga złego lepsze to niż "small" ;P
Rekomendowane odpowiedzi