Skocz do zawartości

Deamon-2000 z Hobby King'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pochwale się trochę ;) , dziś latałem nowym modelem Pana Jasińskiego , masakra poprostu, motoszybowiec o rozpiętości 2m i ważył 410g z baterią ! nie musze dodawać że latał jak mażenie ;) , (...)

Zawsze się zastanawiam jak to się dzieje, że arthobby ( i inni producenci ) podają wagę pustego modelu na swojej stronie no. 280g, potem przychodzi do człowieka zestaw - same części ważący np. 420g a ktoś na forum pisze, że jego gotowy do lotu waży np. 400g :unsure: Wygląda mi to na robienie zestawów seryjnych, gdzie producent ma w d...e wagę i na specjalne zamówienie, gdzie producent stara się zachować wagę podawaną na stronie, którą kiedyś musiał osiągnąć, inaczej by jej nie podawał...

Opublikowano

Zawsze się zastanawiam jak to się dzieje, że arthobby ( i inni producenci ) podają wagę pustego modelu na swojej stronie no. 280g, potem przychodzi do człowieka zestaw - same części ważący np. 420g a ktoś na forum pisze, że jego gotowy do lotu waży np. 400g :unsure: Wygląda mi to na robienie zestawów seryjnych, gdzie producent ma w d...e wagę i na specjalne zamówienie, gdzie producent stara się zachować wagę podawaną na stronie, którą kiedyś musiał osiągnąć, inaczej by jej nie podawał...

też o tym myślałęm , ja kupiłę prawie zestaw tzn, wszytsko osobno ale np skrzydłą mma już polakierowane , i zobacze jak go złoże z wszytskimi gratami jak będzie ważył , bo na filmie znalazłem na YouTube specyfikacje tego modelu że waży 510g , a na polu jak Pan Jasiński mi o nim mówił to jego tym któym latałemważył z baterią 410g ... okaże się jak mój się skończy , zazanczam że graty mam identyczne !

Opublikowano

Arthobby oficjalnie nie sprzedaje zestawów z polakierowanymi skrzydłami itp. Jeżeli jednak zakupiłeś już z polakierowanymi to oznacza to, że był to model wystawowy, który mieli na ostatnich targach. Tylko się cieszyć, odpada kawał roboty :-) Ja aktualnie składam Sky EV 1.7 ale tym razem ważenie sobie darowałem bo po co się wkurzać :mellow: Spotkałem się z opinią, że te modele muszą być lekko wykonane aby dobrze latały.

Opublikowano

Arthobby oficjalnie nie sprzedaje zestawów z polakierowanymi skrzydłami itp. Jeżeli jednak zakupiłeś już z polakierowanymi to oznacza to, że był to model wystawowy, który mieli na ostatnich targach. Tylko się cieszyć, odpada kawał roboty :-) Ja aktualnie składam Sky EV 1.7 ale tym razem ważenie sobie darowałem bo po co się wkurzać :mellow: Spotkałem się z opinią, że te modele muszą być lekko wykonane aby dobrze latały.

masz rację , ja kupiłem , już polakierowane skrzydła , bo kupiłem części od samego konstruktora , a nie z ArtHobby , ale jak skończę (jeszcze może z tydzień) to dam znać co i jak z tą wagą , ale może założe nowy temat ;)

Opublikowano

Z ciekawości na relację czekamy !

Gdy tylko finasowo stane na nogi też będę chciał zrobić podobny zakup bo zabawa pseudo szybowcami jakoś mnie nie bawi....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.