Skocz do zawartości

Malowanie folii?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakimi farbami malowac folie np.oracover (dokladnie folie z HK ). jak przygotowac powierzchnie do malowania, czy trzeba czyms zabezpieczyc? Farby maja byc do aerografu.

Opublikowano

Ja odtłuszczałem spirytusem i malowałem rozcieńczonym humbrolem z aerografu. Siada ładnie, ale co do wytrzymałości farby to na moje oko niezbyt dobrze będzie.

Opublikowano

A no wlasnie wolalbym zeby bylo dobrze a nie niezbyt dobrze. mialem w domu humbrola i zrobilem probe trzymalo sie na slowo honoru:) slabo bylo szczegolnie w miejscach gdzie byl bardzo delikatny cien (schodzilo od pocierania palcem)

Opublikowano

Powiedz, a co zamierzasz na tej folii malowac? Jesli jakies znaki, czy ozdoby, da sie to wykonac w inny sposob, pod warunkiem, ze powierzchnie nie beda zbyt wielkie.

A jakie inne sposoby?
Opublikowano

Primera ale takiego w puszce używał mój znajomy do zagruntowania elaporu pod lakier w sprayu. Wyszło nieźle i trzyma się też godnie zwazywszy na to, że pomalował calutki model :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Programy graficzne to akurat nie jest taki problem (jestem grafikiem) A jak z kolorami, kolory sa zywe, jak przy farbach? Rozumiem tez ze uzywa sie do tego zwyklej drukarki? Kalkomania bedzie tak wygladac? To malowalem humbrolami na papierze. http://www.facebook....&type=3

Opublikowano

Nie przesadzajmy juz z ta jakoscia... (na co dzien przygotowuje prace pod flexo, drukowane na foliach ) A w kalkomani najbardziej obiawialem sie tego ze kolory beda blade. Ciekawi mnie jeszcze jak taka kalkomania bedzie znosic swiatlo sloneczne? Bo jak wiadomo pigmenty w farbach czy tuszach nie najlepiej znosza slonce.

Opublikowano

Ok wielkie dzieki:) Chcialem sie wykazac swoimi umiejetnosciami malarskimi a Ty sprowadziles mnie na ziemie haha. tak wiem ze ten jest transparenty i trzeba miec bialy kolor pod spodem:)

ps. sa juz drukarki ktore maja bialy toner. moze doczekam sie takiej...:)

Opublikowano

Ta kalkomania w połączeniu z aerografem wydaje sie tez ciekawym rozwiazaniem. lepiej spierdzielić cos na takiej kalkomanii niz na skrzydle. Na pewno kupie ta kalkomanie i wyprobuje tą metode:)

Opublikowano

Doskonale trzymają się folii farby sitodrukowe Thermo-Jet. Nadają się do aerografu z opóźniaczem (tzn. farba+opóźniacz). Doskonale kryją, świetne kolory i słońce na nie nie działa. Wadą jest w pewnym stopniu cena. Ale lepszych farb nie ma. Trzymają, jak na reklamowych torbach foliowych. Polecam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.