tomson Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam W związku z tym że nastał zimny okres i powstała potrzeba aby czas na przygotowanie do lotu trwał możliwie krótko, wykroiłem sobie modelik z tych Planów Model prosty w budowie jak konstrukcja cepa, więcej czasu zajeło mi jego oklejanie niż wykonanie Dzisiaj zrobiłem oblot i jestem zadowolony, 3D pełną gębą Zadowolony jestem podwójnie, po pierwsze primo ładnie lata, po drugie primo 140zł zostało w kieszeni a raczej zaoszczędzone bo kieszeń chyba jakaś dziurawa i nic tam się nie zbiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulionik Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 to zrób kopie dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 A tak z ciekawosci to ile cie to cudo kosztowalo tak ze wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 i jaka wyszła waga gotowego modelu do lotu ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Zrobię ci kopię ale już bez oklejania, czasu kupę straconego a efekt taki sobie Kosztować to w zasadzie mnie nie kosztowało, wszystko miałem Ale jak to policzyć to: serwa 63zł (3x21zł) pakiet 99zł silnik 35zł regiel 65zł bowden 3zł listewka 0,4zł taśma 3zł depron kiedyś kupiłem paczkę 6mm i paczkę 3mm razem 80zł, z tego już zrobione 7modeli i jeszcze kilka wyjdzie @czhomik wagę będę mógł podać jutro jak pójdę do sklepu za rogiem, dzisiaj zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 silnik za 35zł ??? jaki to silnik??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 przypuszczam że "dzwonek" TP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 pewnie dzwonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 A chociażby taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Jasne że dzwonek mam go od stycznia i już wylatał swoje i nadal się świetnie trzyma Edit @cobra spóźniłem się parę sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Mam pytanko zwiazane z tego typu modelami. Czy w tego typu samolocie mozna zastosować silnik wysokoobrotowy typu 2408-21 czy lepiej wolnoobrotowy taki jak ma Tomson? Popełniłem take latadełko i nie wiem czy będzie latało na moim sprzęcie. Silnik 2408-21, serwa 3x dynam micro i aku li-pol 3s 1200mAh. I w jakiej wadze powinienem się zmieścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Najlepszy byłby wolnoobrotowy, o kv<1000. Silnik 2408-21 z pakietem 3s pokręci śmigłem 8x4 lub 7x5, a to raczej nie jest konfiguracja do takiego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 No właśnie tak myslałem. To lipa bo nie mam innego, trzeba będzie zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Z tanich dzwonków o małym KV jest np 2410-09 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Juz zamówiełem taki zestawik http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=50&products_id=189. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Ostatnio doszlismy do wniosku jakie smiglo powinno byc najlepsze do danego modelu 3D. Smiglo powinno miec srednice w calach rowna rozpietosci modelu w dm. Skok powinien byc mniejszy lub rowny polowie srednicy smigla. Nie traktujcie tego jako teorii, lecz jako to, co sie sprawdza w modelach. Np. moj yak ma 80cm rozpietosci, smiglo 8x4. Ciag kolo 700g przy wadze okolo 270-280g Moja plaszczka ma rozpietosc ciut ponad 70cm i ma smiglo 7x3,5. Ciag ponad 200g, waga 120g. Takie cos sprawdza sie w malych modelach. Co do duzych to teoria nie sprawdzona (aczkolwiek prawdopodobna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Latałem tym modelem na wysokoobrotowym silniku i muszę powiedzieć że lipa, latał bo latał ale zawis był już problemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 W moim modelu ( extra z 3dbatix czyli te same plany ) posiadam AXi silver 2212/34 i śmiga super , zawisy baja EDIT: a co do śmigła to mam w nim APC 11x4,7 SF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 No i nic dziwnego. Ten silnik jest bardzo niskoobrotowy (kv=690). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 A pakiety jakiej Macie pojemności? ja posiadam 1200 i 800 mAh 3s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.