czhomik Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 ja posiadam dwa pakiety Fullymax Super Power Series 1050mAh 11,1V 3sp1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 No to będzie dobrze tyle, ze nie wiem jak wywaze go pakietem 800mAh, 1200 mam prawie na samym nosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 eee dziwne mój kolega lata extra taką sama na pakietach właśnie 3sp1 800mAh firmy 3E model i problemów z wyważeniem nie miał , jutro jak będę miał z nim kontakt to pogadam gdzie jemu mniej więcej wyszedł pakiet ... ale aż tak źle nie było .model lepiej nawet lata niż na 1050mAh ( ahh ta waga działa cuda ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Nie wiem czemu tak cięzko mi go wywazyć, moze za duzo tasmy na ogonie. A tak wygląda Drugą zrobię lzej i zamiast sosny w skrzydłach bedzie wegiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 no już nie przesadzajmy z taśmą na ogonie moja pierwsza extra : Druga extra : jak sie dobrze przyjzysz na zdjęciu poniezej widać akusa tam w miescju gdzie jest rurka węglowa jak bede miał dostep do aparatu to zrobie dokładniejsze fotki trzecia extra : tutaj extra kolegi i zauważ ze nie żałował na taśmie a jego model w dalszym ciągu tak latał: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Dokładnie nie chcą się wyświetlać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Ja mam pakiety w okolicach srodka ciezkosci. Moj silnik wazy ok 45g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Co to za problem panowie, przed lub na wredze i po sprawie troche wyczucia:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pafcio Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Witam Mam pytanie czy można też wsadzic pakiet 1800 mAh 3s, Który waży 142g ? Wiem, że lepiej jest gdy waga jest jak najmniejsza ale nie mam aktualnie innego pakietu:( Model nie będzie za ciężki? Opłaca sie dać takie akumulatory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Niebardzo... 142g to powinien ważyć model gotowy do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Ta extra z 3D batix ma pakiet 3S 1350mAh jeśli się nie mylę, więc 142g do lotu nieosiągalne tam celują w 300-350g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 dokładnie tak model lata najlepiej jak wazy max 300-350g jeżeli cięższy to robi sie cegłowaty w planach podają : 3cele 700-1350 Li-pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Aha, to jakiś większy model jest widzę... Sorki w takim razie, ale nadal uważam że 1700mAh to przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 A pakiecik 2s 1000mAh 57 g i dzwonek BM2410-08T poradzą sobie z taką extrą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 No i Extra dzisiaj poleciała Narazie spokojne loty, wychylenia lotek na 70% i przy tych wychyleniach model jest bardzo zwrotny. Lata powoli więc bede mógł latać blisko bloku Mam filmik tyle ze jakoć bardzo słaba bo był nagrywany komórką! http://pl.youtube.com/watch?v=lLX2oWzaCGA Jutro ciag dalszy lotów, ale juz chyba z płozami bo dzisiaj zamoczyłem sprzęt i coś silnik nie chciał kręcić, a teraz lezy koło grzejnika i się suszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Ładnie I jak poradziłeś sobie ze środkiem ciężkości i osadzeniem baterii ? Ja właśnie mam na ukończeniu model "Diablo" ze strony 3dBatix.com i mam dokładnie to samo, o czym Ty wcześniej pisałeś. Jak mam mieć środek ciężkości w punkcie podawanym wg planów to bateria "ląduje" prawie na samym dziobie i nie wiem czy mam tak zostawić, czy jednak SC zrobić lekko tylny i cofnąć baterię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Akumulator mam prawie przy silniku, tak jak wczesniej pisałem. Troche go moze przestawiłem w strone ogona i srodek cięzkości mam lekko tylnyi tak jest dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Możesz pokusic sie i jeszcze przesunąc do tylu deprony to dosyc dobrze znosza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Możesz pokusic sie i jeszcze przesunąc do tylu deprony to dosyc dobrze znosza. może nie wszystkie deprony tylko akrobaty i 3D dobrze znoszą ale stają się strasznie nerwowe ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 I tak środek jest już sporo na tyle, ale lata się dobrze. Narazie na nic się nie pokusze bo mi silnik wyrwało w locie i pourywały się kabelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.