jaro8 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Przymierzam się do złożenia takiego modelu. Z racji tego że model ważył będzie około 5kg - nie za bardzo wiem jakie zastosować serwa. Do tej pory latałem modelami do 1,5m. Posiłbym bardziej doświadczonych kolegów o dwie mozliwe konfiguracje serw: - wersja Eco ( czyli coś tańszego, ale nie najgorszego) - wersja 2 (środkowa półka) Cyfrowe czy Analogowe? Ja myślałem o TowerPr 5010, pewnie z racji ceny :-). A na ster kierunku Hiteca HS 645MG. Dodam jeszcze że w modelu instluje się 6 serw: 2x ster wysokości 1x ster kierunku 1x przepustnica 2x lotki. A może ktoś miał styczność z tym modelem. Coś mi powie? Jakieś SUGESTIE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 SG-5010 spokojnie wystarczą na wszystkie stery włącznie z kierunkiem. Latałem takim Piperem na serwach HS-325HB . Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro8 Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Tower Pro 5010 kontra tańszy Hitec? Jak wypada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 moim zdaniem Hitek mizernie wypada http://www.servodatabase.com/compare?servos=840,1666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro8 Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Myślałem o HS 485HB ? Ale już sam nie wiem? Hitec pojedyńczo łożyskowany, Tower Pro podwójnie. Używacie TowerPro 5010 jakiś dłuższy czas w swoich modelach? Chodzi mi bardziej o ich żywotność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Do tego Piper-a nie ma znaczenia wystarczą spokojnie HS-322HD, SG-5010 czy inne podobne serwa o ciągu 3-5kg .SG-5010 sprzedaję sporo i nie ma zwrotów lub skarg , ja osobiście latam na serwach Hitec i Fitec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Panie Radku. Jaka jest Pana opinia w stosunku do Pipera J-3 CUB120 o rozpiętości skrzydeł 245 cm firmy BLACK HORSE. Dziękuję za sugestie Pana i innych wypowiadających się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Ja do 5 kilowego modelu stosuję: HS-625 MG wysokość i kierunek HS-225 MG lotki i podwozie ew. gaz HS-5085MG klapy - serwa programowane Zasilanie 6V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Ja mam pipera j3 seagul models i mam w nim serva towerpro 5010 i w dodatku silnik benzyne RCGF 15 hula jak zly i mysle ze te serwa spokojnie wystarczaja.A tak na marginesie to 20 lat temu nie bylo serw cyfrowych:mini :mikro itp.I ludzie latali na zwyklych standartowych analogach.Sam mialem model 2800 rozpietosci co prawda trenerek na MDS-a 10cm i żółtą WEBRE 27MHz i sie latało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi