ostrytypos Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam wszystkich, Przedstawię relację z budowy modelu T-craft firmy great planes. Pierwotnym założeniem tego modelu jest napęd spalinowy jednak zdecydowałem się na elektryka ponieważ nie toleruje małych silników spalinowych (strasznie mnie dźwięk denerwuje ). Ze względu na rok szkolny będę dość rzadko zaglądał i zdawał relacje ale postaram się raz w tygodniu coś wrzucić. Trochę o modelu: Rozpiętość skrzydeł : 1420 mm Długość : 1035 mm Waga modelu gotowego do lotu : 1,7 - 2,0 kg(waga ta jest podana dla spaliny jestem ciekaw ile wyjdzie na elektryk) To efekty długiego weekendu: Stateczniki... Wstępne etapy kadłuba... Narazie to wszystko.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostrytypos Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Oto postęp pracy.Gotowe żeberka, następnie gotowe skrzydła Powoli powoli prace idą ku końcowi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostrytypos Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Kolejne postępy w budowie... .Widzę że chyba nikogo nie ciekawi budowa tego modelu tak tu cicho.Na tym etapie budowy myślę że będzie dłuższa przerwa ponieważ czekam na folie i wyposażenie. Parę fotek z końcówki prac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Gdzie kupowałeś KIT'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostrytypos Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Gdzie kupowałeś KIT'a? W modelesklep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostrytypos Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Witam po przerwie... Wreszcie zabrałem się za oklejanie, jest to moje pierwsze więc nie jest nie wiadomo jak oszałamiające.W święta wrzucę zdjęcie mam nadzieje już skończonego modelu. Dziś tylko dwie fotki oklejony kadłub i na tą chwile ,,ubogie'' wnętrze : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostrytypos Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Koniec... No prawie model został cały oklejony folią, nie będę udawał że jest ładnie oklejony bo nie jest . Miałem lekkie problem z oklejaniem, nie mam jeszcze odpowiedniej wprawy. Ponad to zrobiłem za krótki domek do silnika i maska nie pasuje, myślę że wynika to z tego że pierwotnie miał być tam spalina, chociaż sam domek jest wytrzymały( zrobiony z łoża od silnika spalinowego. Mam nadzieje zrobić oblot w najbliższym czasie. Teraz trochę o wyposażeniu: -silnik Redox Bl 2500/850 -regiel towerpro 70A -serwa towerpro mg 996R(wysokość i skręt) -serwa towerpro 90(lotki) -aku zippy 3s 5000mAh nie wiem czy nie przesadziłem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 -aku zippy 3s 5000mAh nie wiem czy nie przesadziłem Przesadziłeś i to zdrowo... Masa,masa,masa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Raczej odwrotnie, trudno będzie dobrać śmigło, bo pakiet ma za małe napięcie...Śmigło wypadnie bardzo duże. Tak pewnie z 15 cali, wątpię, czy się zmieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostrytypos Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Niestety, faktycznie jak dorwałem wagę wyszło 2250g trochę za dużo chociaż silnik ma ponoć ciąg 2500g ale to pewnie na 4s aku. No cóż jednak środek ciężkości wyszedł mi idealnie, to spróbuje go poderwać do lotu. Najwyżej będę miał jeszcze trochę pracy przy nim .Jak tylko będzie pogoda postaram się jeszcze nagrać filmik z oblotu(jak się uda). W późniejszym czasie jak finanse pozwolą postaram się kupić jakiś 4s aku myślę że tak z 2800-3200mAh wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi