Rodi Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 W sumie tak ale doladowanie to też czas zwłaszcza jak go mało:-(Jeszcze jest taki pspolczynik jak Żona:-D:-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Robię dokładnie tak jak Robert. Po lataniu ładuję w tryb storage, a przed lataniem ładuję do pełna. Jeśli będziesz przechowywał je w pełni naładowane przez dłuższy czas, to skróci się ich żywotność i pojemność. Sól nie musi dochodzić do celi . Woda z solą przewodzi prąd i zamyka obwód między biegunami ogniwa. Działa to tak, jakbyś zwarł przewody pakietu tyle, że łagodniej i bezpieczniej. Tak, jak pisałem, woda nie musi dotrzeć do samej celi, przepływ prądu może być np. w samej wtyczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 I potem WODA Z PRADEM to musi kopac. Musze sprobowac.Dzieki za rade. PS:wiesz moze dlaczego jak tu pisze to nie moge za szybko naciskac klawiatury bo literki nie wskakuja a z tel.pisze szybo normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Woda z solą przewodzi prąd i zamyka obwód między biegunami ogniwa.. a bez soli jest izolatorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 A Pan Panie Wojtku jak utylizujesz zuzyte lipole?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 a bez soli jest izolatorem? Czułem, że ktoś tak napisze. Zatem sprecyzuję moją wypowiedź. Czysta chemicznie woda (destylowana) jest nie przewodzi prądu elektrycznego. Jeśli zaś woda zawiera sole, to jest elektrolitem i przewodzi prąd. Zwykła woda mineralna lub z kranu, przy napięciu około 12v przewodzi dość słabo, dlatego dobrze jest dosypać do niej soli, aby zwiększyć ilość jonów. Tym samym polepszając przewodzenie prądu elektrycznego. Wojtku, uznasz teraz moją wypowiedź za w miarę ścisłą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Poczolem sie jak na chemi:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 No Mariusz, ładnie to wyłożyłeś Sam już niejeden pakiet tak rozładowywałem, czasem było nawet lekkie "gazowanie" w wodzie i pojawiała się brunatna piana/maź. Pakiet po takim zabiegu tracił kable, chyba że moczyłem pojedyncze cele już bez kabli, bieguny zabezpieczone taśmą izolacyjną (trochę na wyrost) wyrzucałem do pojemników na zużyte baterie w markecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 A jak długo ma się moczyc:-D:-D:-D?? Przebijał ktoś lipola po takiej kąpieli??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Jak długo ma się moczyć, nie wiem. Myślę, że jedna noc wystarczy. A co do przebijania, to raczej na pewno się zapali. Właściwości litu, który jest w środku celi się nie zmienią, a jeśli pakiet będzie mokry, to palić się bezie jeszcze lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 to jak tu takiego pakieta odac komus w punkcie bateri:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek T Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Mam małe pytanie bo jak wcześniej pisałem mam li-pola zrobionego z dwóch ogniw z akumulatora od laptopa i nie za bardzo wiem jakie one wcześniej miały przejścia (a ktoś tu wcześniej napisał że czasami nawet po twardych lądowaniach morze się coś dziać w akumulatorze). Nie chciałbym inwestować w jakąś pancerną skrzynię na akumulatory, a czytając ten temat lekko mówiąc, trochę się przestraszyłem możliwości tych pakietów. Czy ktoś mógłby mi podać tani i sensowny sposób na zabezpieczenie akumulatora przed wybuchem? pozdrawiam Jacek T PS. Może można je trzymać w słoikach napełnionych CO2 bo ten gaz się nie pali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 One nie wybuchają i nie będą, ale jak już się zapalą to następuje niezła reakcja łańcuchowa i mnóstwo dymu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 a w punkcie odawania bateri wiedza o tym?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Przecież do punktów trafiają także zużyte baterie litowe, więc co za różnica. Mniemam, że pracowników obowiązują ścisłe przepisy jak obchodzić się z materiałem niebezpiecznym, nie wspominając oczywiście o zasadach BHP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 hehe, dobre pytanie ja na tyle poważnie podchodzę do tematu, że mimo że mogę je kupić za 1/3 ceny w UK to nie mam odwagi przewozić samolotem Pożar łatwo stłumić i zapanować, ale ta ilość dymu w obiegu zamkniętym na pewno by nikogo nie oszczędziła. Przecież do punktów trafiają także zużyte baterie litowe, więc co za różnica. Mniemam, że pracowników obowiązują ścisłe przepisy jak obchodzić się z materiałem niebezpiecznym, nie wspominając oczywiście o zasadach BHP. Obawiam się, że dla nich BHP to informacja o kwasie siarkowym w akumulatorze od auta.. Nie oszukujmy się, ale tam raczej nie pracują magistrowie i technicy .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Mozliwie ze pracuja ale czesciej na kasie w relu.Musze u mnie sprobowac w niemczech czy idzie oddac bo tu te chobby slyne.A nie wiedzialem ze w Polsce tez tak bardzo:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 ja na tyle poważnie podchodzę do tematu, że mimo że mogę je kupić za 1/3 ceny w UK to nie mam odwagi przewozić samolotem Pożar łatwo stłumić i zapanować, ale ta ilość dymu w obiegu zamkniętym na pewno by nikogo nie oszczędziła. Słuszne podejście do tematu. W końcu z HK na pół świata idą teleportem, więc bezpiecznie. Utylizacja tego diabelstwa też nie jest prosta. Ja, oprócz soli, dodaję do roztworu paprykę mieloną w proporcji 70% słodkiej i 30% ostrej, do tego mielony czosnek ( to przeciw wampirom) odrobinę imbiru dla smaku no i nieco pieprzu. Jak się odpowiednio spieprzy, to już nie szczelają, ani iskrami, ani dymem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 NO to jak pan Wapniak je utylizuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Słuszne podejście do tematu. W końcu z HK na pół świata idą teleportem, więc bezpiecznie. Utylizacja tego diabelstwa też nie jest prosta. Ja, oprócz soli, dodaję do roztworu paprykę mieloną w proporcji 70% słodkiej i 30% ostrej, do tego mielony czosnek ( to przeciw wampirom) odrobinę imbiru dla smaku no i nieco pieprzu. Jak się odpowiednio spieprzy, to już nie szczelają, ani iskrami, ani dymem. a Ty znowu Swoje .... ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi