mazur Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam. Podczas demontażu odbiornika HFS-04MI+ zauważyłem, że coś w środku "lata". Okazało się, że filtr z oznaczeniem 88 Y4 odpadł. Sprawdziłem działanie odbiornika na wszystkich kanałach i wszystko OK. Fakt, że sprawdzałem w piwnicy więc to zaden test. Podejrzewam, że stało się to już dawno. Przy okazji może ktoś ma linka do schematu odbiornika ewentualnie skąd zdobyć taki elektrolit. Może jakiś zamiennik. Na zdjęciu urwany elektrolit obok swojego gniazda. ]klik[/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 A nie mozna wlutowac spowrotem? Jesli nie, to moze poszukaj w okolicy sklepu elektronicznego-sprzedawca napewno znajdzie jakis zamiennik, a to koszt paru groszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Tragicznie to nie wplynie na prace odbiornika.To jeden z kondesatorow filtrujacych/stabilizacja (jesli w galezi zasilania). Zrob zdjecie makro napisow lub podaj symbole na tym kondesatorze. Jesli wlutowac chcesz z powrotem,zachowaj polaryzacje.Jesli sie pomylisz 50/50 :devil: ugotujesz elektrolit :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Tragicznie to nie wplynie na prace odbiornika.To jeden z kondesatorow filtrujacych/stabilizacja (jesli w galezi zasilania).Zrob zdjecie makro napisow lub podaj symbole na tym kondesatorze. To było największe max zbiżenie. Symbol to 88 Y4, może powiękrzyć zdjęcie elektronicznie? Tyle, że wtedy jakość zdjęcia pojedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 witam. Na elektrolicie naperwno pisze pojemność i na jakie napięcie. Wstaw 47uF /10V i po sprawie. Pamiętaj o polaryzacji +,-. Kondensator musi być zapewne o takich samych wymiarach bo większy zapewne nie wejdzie. Pozdrawiam Andrzej B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.