cZyNo Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Witam Pojawiły sie nowe sensory do telemetrii mierzące napięcia na pakietach 2-4S. Pracują w systemie jako General Air Module. Waga modułu 3g Funkcje: - pomiar napięcia - sygnalizowanie zbyt niskiego napięcia. Ustawienie wartości progowej celi do zgłoszenia alarmu: 2.7-3,9V - wstawienie czasu sygnalizacji zdarzenia - ciągłe lub co 10s Bardzo przydatny moduł do każdego zastosowania. Może być wykorzystany do monitoringu napięć pakietów Lipo, Life zasilających elektronike w modelach F3F, F3J cena sklepowa pewnie będzie w okolicach 10EUR http://www.graupner.de/en/products/ad5bb423-3174-4c1b-aad2-6920ad769c15/33631/product.aspx pozdrawaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Rewelacja choć ja bym tymi modułami celował barziej w elektryki z akumulatorem 3 lub 4S w modelach F3F i F3J proponuję zasilać odbioernik bezpośrednio z akumulatora 2S a serwa przez taki http://www.graupner....97/product.aspx lub taki http://www.graupner....98/product.aspx moduł lub przez odpowiedni moduł sbec . Tym samym pozostaje nam wolny kanał telemetrii do podpięcia VARIO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Vario zawsze (od wersji firmware 4) można podłączyć poprzez Y-kabel z innym modułem telemetrii. Nie gryzie z GEM i GAM. Sprawdzone w praktyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Dotarły do mnie oba moduły , znajdą zastosowanie podczas testowania akumulatorów w esa i elektrykach . Małe ,wygodne , i sprytne w montażu pozwalają na dopilnowanie jak rozładowuje się akumulator, która cela jest najsłabsza i kiedy przerwać lot by nie rozładowywać jej poniżej progu minimalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Odświeżę trochę temat bo nie jestem pewny. Chcę podpiąć do GR-16HOTT GPS z vario + czujnik napięcia 2-4S na kablu Y. Nie upalę czegoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkow Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Nie jak tak robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Nie upalisz magistrala działa w trybie OC i odbiornik odpytuje kolejno wszystkie czujniki , Jedyne co nie przejdzie to podpięcie dwóch takich samych czujników bo się pogryzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 są dostępne dwa rodzaje wtyczek do balansera EH i XH w omawianych czujnikach. Pytanie, jakiego typu wtyczka jest w pakietach Dualsky 2250 3S ? Jeżeli używam kanału telemetrii na Vario to czy mogę podłączyć VARIO i czujnik napięcia pakietu przez kabel Y czy mogę go podłączyć do wolnego gniazda w odbiorniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Dzięki Panowie za potwierdzenie tego co gdzieś już wcześniej czytałem, a nie mogłem odszukać. Dualski ma wtyki typu XH i z takim gniazdem należy kupić czujnik napięcia. Tak jak tu piszemy czujniki podpinasz na kablu Y do gniazda telemetrii w odbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras102 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Mam problem z modułem 33631. Pomimo tego, że napięcie na 4 celach akumulatora jest ok, to nadajnik mi woła, że jest zbyt niskie napięcie. Czy ktoś kiedyś kalibrował taki moduł. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 a w menu tego nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Obstawiam że nie jest to kwestia kalibracji a zgodności oprogramowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras102 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Może i racja, bo przedtem miałem nadajnik MC 20, a teraz mam MC 32. Wtedy działał dobrze, a teraz albo się w ogule nie pokazuje w telemetrii, albo woła, że za niskie napięcie. Problem w tym, że nie mogę go zaktualizować, bo mój PC go nie widzi, chociaż z nadajnikiem nie ma problemu. Pewnie coś źle robię przy próbie podłączenia go do kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi