polpakpol Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam mam regulator 18A baterię 1500 MaH 11.1 V Li-Po silnik bezszczotkowy EMAX cf2812 1524 kV Gdy silnik chodzi bez śmigła wszystko jest okej ale jak założe śmigło silnik rozkręca się normalnie do 3/4 gazu i schodzi na wolne obroty. Możecie mi powiedzieć co się dzieje ?? Silnik nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Odcina regulator. Naładuj pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Nie piszesz jakie masz śmigło. Jest to silnik z wysokoobrotowy i powinien mieć stosunkowo małe śmigło. Baterie masz o niewielkiej pojemności, więc pewnie też nie daje zbyt dużego prądu (tylko na początku kręcenia). Silnik z takimi obrotami, potrafi pobrać na baterii 3s bardzo duzy prąd. I pewnie stąd problem jaki masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Czy jak do ładowarki bateri (http://rc.susco.pl/sklep/details/5451/%C5%81adowarka-li-pol-3-cell-11,1v-pelikan-cessna-480.html) dam zasilacz 12 V i 2.9 A, to będzie dobrze czy za mocny jest ten zasilacz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Jakie to śmigło? Czy przy schodzeniu z obrotów jak mu dajesz 3/4 gazu to wydaje jakieś dźwięki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakiglawstogusiana Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Miałem dokładnie to samo, okazało się że silnik nawijany nie jednym grubym a kilkoma cienkimi drucikami - jedna z trzech żył głównych ( zaraz przy stojanie) była naderwana (nie zerwana do końca). Miernik chyba wystarczy by to sprawdzić? Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Sprawdzałem też całą elektronikę na 2 silniku (trochę słabszym) na którym kiedyś wszystko pięknie działało i jest to samo. Prawdopodobnie bateria nie do końca naładowana. Jak naładuję to dam znać narazie nie mam możliwości.(bezpiecznik w ładowarce muszę wymienić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Problem rozwiązany. Bateria nie była nabita do końca. Dziękuję wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi