polpakpol Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam mam regulator 18A baterię 1500 MaH 11.1 V Li-Po silnik bezszczotkowy EMAX cf2812 1524 kV Gdy silnik chodzi bez śmigła wszystko jest okej ale jak założe śmigło silnik rozkręca się normalnie do 3/4 gazu i schodzi na wolne obroty. Możecie mi powiedzieć co się dzieje ?? Silnik nowy.
bubu2 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Nie piszesz jakie masz śmigło. Jest to silnik z wysokoobrotowy i powinien mieć stosunkowo małe śmigło. Baterie masz o niewielkiej pojemności, więc pewnie też nie daje zbyt dużego prądu (tylko na początku kręcenia). Silnik z takimi obrotami, potrafi pobrać na baterii 3s bardzo duzy prąd. I pewnie stąd problem jaki masz.
polpakpol Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Czy jak do ładowarki bateri (http://rc.susco.pl/sklep/details/5451/%C5%81adowarka-li-pol-3-cell-11,1v-pelikan-cessna-480.html) dam zasilacz 12 V i 2.9 A, to będzie dobrze czy za mocny jest ten zasilacz ??
robertus Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Jakie to śmigło? Czy przy schodzeniu z obrotów jak mu dajesz 3/4 gazu to wydaje jakieś dźwięki?
jakiglawstogusiana Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Miałem dokładnie to samo, okazało się że silnik nawijany nie jednym grubym a kilkoma cienkimi drucikami - jedna z trzech żył głównych ( zaraz przy stojanie) była naderwana (nie zerwana do końca). Miernik chyba wystarczy by to sprawdzić? Powodzenia
polpakpol Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Sprawdzałem też całą elektronikę na 2 silniku (trochę słabszym) na którym kiedyś wszystko pięknie działało i jest to samo. Prawdopodobnie bateria nie do końca naładowana. Jak naładuję to dam znać narazie nie mam możliwości.(bezpiecznik w ładowarce muszę wymienić)
polpakpol Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 Problem rozwiązany. Bateria nie była nabita do końca. Dziękuję wszystkim za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi