Wojtass_nt Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Po wyważeniu wyszło 4030g. Być może jeszcze coś trzeba będzie dodać a być może odjąć ale to wyjdzie po oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Gdzie Ty tym będziesz latał z obciążeniem na poziomie 45g/dm2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Powierzchnia skrzydeł to 6180 cm2 (czyli 61,8dm2?) Dzielę masę modelu czyli 4030g przez 62? To by wychodziło 65 A latać mam zamiar po niebie hehe. Nie walczyłem z wagą. W dziobie mam 800g ołowiu bo ogon mam bardzo "wypasiony" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 a... no widzisz, w jednym z pierwszych postów podałeś pow. 82 dm2 65 g/dm2 to róznica zmieniajaca postać rzeczy, to już nie będzie "gazeta" bojaca się wiaterku ale szału nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Zwróciłeś mi uwagę i sprawdziłem jeszcze raz. Powierzchnia skrzydeł to około 75 dm2. To by dawało 53 g/dm2. Nie wyobrażam sobie, że miałbym ten model zrobić np. 500g cięższy. Nie mam manii lekkości i wcale nie oszczędzałem materiału i kleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Jak wieje to bocianek troszkę stoi. Ale zawsze można go dowarzyć ja się warunki zmienią i zacznie wiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 No i temat Bociana przechodzi do historii. Dzisiaj odbył się oblot. Generalnie rzecz mówiąc wszystko odbyło się zgodnie z przewidywaniami. Nawet moje przypuszczenia odnośnie zbyt dużego kąta zaklinowania statecznika poziomego okazały się prawdziwe i zaraz po starcie na wskutek pompowania modelu musiałem się wyczepić. Bez większych problemów już udało mi się wylądować.. Po dołożeniu podkładki balsowej z przodu statecznika polecieliśmy znowu. Tym razem model pięknie leciał za holownikiem. Po wyczepieniu nie było niespodzianek. W 6ciu holach zrobiłem wszystkie testy- wytrzymałościowe, doskonałościowe i prędkościowe. Każdy kolejny lot był większą frajdą. Była nawet akrobacja Model pięknie szybuje i w warunkach ciszy można nim latać i latać. Niskie przeloty oczywiście są najpiękniejsze! Hamulce są mało skuteczne aczkolwiek ich wysunięcie znacznie ułatwia wycelowanie w wypatrzone miejsce do lądowania. Jestem bardzo zadowolony i szczęśliwy bo pół roku pracy w ekstremalnych warunkach nie poszło na marne. Teraz trzeba tylko wybrać się na zawody do Tarnowa i sprawdzić jak bociek wypada na tle innych w cięższej klasie Gdyby ktoś był zainteresowany kupnem zestawu wręg, żeberek i bagnetów to proszę o kontakt. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Gratulacje, Kawał dobrej roboty, ładnie sie prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Pięknie ta maszynka się prezentuje. A jak wygląda, tak i musi latać , Nic dziwnego, że oblot był udany. Gratulacje... i trzymaj te plany bo pewnie paru chętnych na wycinankę będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Gratuluję Wojciech kolejnej pięknej maszyny w składzie. Nie wybierasz się z nią czasem do Kurowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Pech tak chce, że Kurów jest w tym samym terminie co nasz piknik lotniczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Gratki.Chyba nic tak nie cieszy jak własnoręcznie wykonany model który lata . P.S czy możesz podać wykonawcę ,tytuł utworu z filmiku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Lindsey Stirling- Shadows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Syćko piknie, Bocian, Tatry - ino copecki nie te. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Witam, Wojciech mówisz o możliwości kupna zestawu. Byłbym zainteresowany jak możesz to prześlij więcej info na emalia rc.sroka@gmail.com, szukam coś na zimowe wieczory bo kończę Foxa. Model jest piękny gratuluje wykonania!!!!!! Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Marku- proszę o podanie maila bo wysyłanie PW przez forum nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Witaj, rc.sroka@gmail.com pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strix3 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Witaj Wojtku. Jeżeli jest taka możliwość to też proszę o info na agmar411@wp.pl Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroka Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witaj Wojtek .. prosze o informacje co do zestawu modelu Bocian , mwj551@gmail.com Pozdrawiam Mirek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witam, To chyba w nowym sezonie będzie zlot Bocianów!!!!! A tak naprawdę to jak pooglądałem fora to świetny model. Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi