kgmodel Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam. Piper zapoczątkował zimowy sezon. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Super filmik,Super model !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarwi Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Mógłbym prosić o kilka informacji na temat nart? Wielkość, sposób mocowania, waga modelu. Może dałoby radę wstawić kilka zdjęć? Jestem posiadaczem podobnej wielkości Cub'a i przyznaję, że start na "zimówkach" wygląda bajecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 ja też bardzo chętnie poprosił o jakieś dane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kgmodel Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Widzę, że opady śniegu wywołały zainteresowanie "nartkami" do modeli W moim Piperku są narty z tego zestawu: http://www.nastik.pl/narty-modelu-4350g-p-3984.html Waga modelu około 8 kg , czyli narty są zdecydowanie za małe ale jak widać przy niezbyt grubej warstwie śniegu spisują się bardzo dobrze. Jeszcze nie latałem przy grubszej pokrywie i mam pewne obawy, że model może trochę "tonąć" , jak zrobię próbę na śniegu o grubości około 20 cm , to coś konkretnego napiszę. Mocowanie nart na fabryczne podwozie modelu, czuby nart unoszone elasycznie do góry przy pomocy zwykłej gumy "recepturki", tyły nart stabilizowane do kadłuba mocną nicią szpagatową. Jak znajdę chwilę czasu , to zrobię zdjęcia i zamieszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Przy tym DL-u to mu te płozy nie potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi