Krychol RC Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Witam iż jeszcze nawet nie zamówiłem dwusilnikowca bo nie mam pieniędzy bo dopiero będą po 4.12.2007 to postanowiłem narazie do polatania coć zmajstrować rezygnując z sky lady. Kiedyś mój kolega i ja u mnie w modelarni budowaliśmy rwd5 dla niego i zbudowaliśmy tylko kadłub bo depronu było mało i to nie do końca. Teraz postanowiłem dokończyć ten model wyciągnołem z Sky Lady silnik BM2408-21 (zmiana decyzji i już sky lady nie przerabiam) i zamontowałem w kadłubie rwd. Teraz muszę dokupić arkusz depromu i skończyć modelik. Mam pytanko na temat tego czym model okleić bo taśmy pakowe raczej za dobrze nie maskują depron.A farby są drogie na w sprayu do styropianu 150ml za 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Już nie masz uczulenia na depron??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 hej, na dół kadłuba daj taśme i reszte pomaluj fabrami akrylowmymi tzn, ja używam do tego pigmentów tych do malowania ścian w domu ! z tym ze mieszam je z białem akrylem puszka białego akrylu ok 300ml kosztyje 7zł a pigmenty 3-4zł i kolorów bo wyboru jest pełno. tu kilka przykładów tak pomalowanych moich modeli ! tylko nie roźcięczaj za bardzo wodą na kieliszek 50ml farby ok 10-20 kropli wody ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Już nie masz uczulenia na depron??? Mam w sensie ,że nie chciałem budować tego dwu silnikowca z depronu. A rwd5 gdyby nie był ten kadłub zrobiony to na pewno bym go nie robił ,a robie go bo miałem kadłub i chcę zrobić coś na szybko do polatania. Co do akrylu to nie za ciężki i czy ma połysk bo z tego co widze na zdjęciach to chyba tak? Chodzi mi o to żeby nie była struktura tej farby taka jak ściana tzn. w dotyku taka szorstka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 To może zrobisz RWD-5 na dwa silniki czegoś takiego jeszcze nie było {chyba?} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 model służy do latania a nie do dotykania jak chcesz mieć model gładziutki jak :ass: niemowlaka to oklej go oracover-em jak sie maluje aerografem to nie ma znaczenia jaka farba jest w pojemniku no chyba ze grafitowa :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Krychol - przestan w koncu takie bzdury wpypisywać... 'farba ma fakturę sciany" Nie kompromituj się. Doswiadczony kolega poradził ci jak wykonać, a ty zamiast bardzo podziękowac mu za to, to wymyślasz nowe głupoty. Myslisz, że myślenie szczypie? Ten RWD to chyba najlepsza myśl jaka kiedykolwiek wypłyneła od ciebie na tym i innym forum. Dawno trzeba było go kończyć, a nie wydziwiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 No pomyśl całkiem całkiem ale mam jeden silnik Bm2408-21 i reglerek też 1 Jeti ECO 18. A to ma być modelik na szybko do polatania ,model buduję z myślą o zimę i muszę zrobić jakieś płozy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Tym modelem nie polatasz szybko. Za to nauczysz się latać jak będziesz słuchał i myślał. swoją drogą ile - godzin to chyba nie - minut juz wylatałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Słuchaj uważnie na szybko do zbudowania a nie do latania. Chcę nim sobie polatać na spokojnie. Nie chcę wnikać w szczegóły ale zdaje mi się ,że znów chcesz mi dogryść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Słuchaj uważnie Krychol bedziemy raczej czytać uważnie twoje teksty ;D a tak serio to już wiele razy był poruszany temat wykonczenia modelu depronowego ! pisał o tym: - motylasty - A_skot - i inni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Jak chcesz miec wykończony na gladko to kup folie do reklam za 10 zł za metr kwadratowy, 70 dostepnych kolorow z polyskiem lub bez. Jest stroche ciezsza nic sama farba, ale w przypadku RWD to nie ma znaczenia, i tak lata jak glupi... I koncz juz ten model i filozofowanie, poki pogoda na latanie jest. Ja swojego RWD to w 3 dni zrobilem., popoludniami... Aha i zmien mocowanie smigla, zastosuj "propsaver". nAha jak bedziesz nadal tyle gadal, i tak malo robil to plozy niepotrzebne, nim skonczysz bedzie wiosna.. Baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Witam oto dotychczasowe foty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 meloow, a jakie proporcje pigmentu do akrylu ?? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 chyba Krychol pól roku nic Cie nie nauczyło :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Okleiłem modelik i pociągnąłem bowdeny w kadłubie. Jutro będzie podwozie i mocowanie pakietu. I tu pytanko na temat mocowania pakietu jakie zrobić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 no no nieźle..... u mnie jest tak rozwiązane mocowanie aku a mam pakiet 9,6V 1050 Kan ciężki ale taki potrzeba aby wyważyć bestie .... Prawdopodobie twój pakiet ze względu na lekki silnik bedzie przy samym silniku , nalpesze rozwiązanie "na RZEP-a go". model masz pomalowany czy taki kolor taśmy ..... mnie to wygląda na okleine czy tak ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 skrzydła będą konstrukcyjne ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Piękny post TomekRC ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Ircek, nie wiem o co ci chodzi ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.