chaosmaker Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam W ramach odświeżania starych i nietypowych konstrukcji postanowiłem zbudować model Heinkla którego zdjęcia wyszperałem gdzieś w internecie . Po krótkiej konwersacji z Markiem D. z Cyber Fly oraz kilku dniach oczekiwania na moim biurku wylądowało pudełko z bardzo ciekawą zawartością Model ten charakteryzuje się ciekawym układem skrzydła jak i wręcz "współczesną " sylwetką . Modelik zamówiłem jak zwykle w wersji z grubszym kadłubem - 7cm - umożliwia to zamocowanie pakietu w mój ulubiony sposób ,czyli w poprzek kadłuba lub ewentualnie zabudować wszystko w jego wnętrzu . Fotka projektu .. A tak wygląda "surówka" Waga kadłuba przed oszlifowaniem to 65 gr - po 20 min pracy - 47 gr ... Model po szlifowaniu oraz widoczny charakterystyczny skos skrzydeł teraz pozostał mi zadbać o wagę do lotu - nauczony poprzednimi "wyczynami" postaram się wyciągnąć odpowiednie wnioski PS. dla śledzących moje poczynania zwracam uwagę na oszlifowane końcówki skrzydeł !! :) Pe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Oryginalny pomysł na model .... skoro nie miał okazji powstać prawdziwy to chociaż w skali mikro bedzie można zobaczyć go w locie Zwraca moją uwagę mała powierzchnia SW w stosunku do tych ujemnie ustawionych płatów, bardzo jestem ciekaw czy i jak to bedzie latać. Czy obliczałeś już SC modelu dla tego nietypowego układu skrzydła? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy. Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Fajny model, dobrze byłoby w regulaminie ESA dopuścić również konstrukcje samolotów które nie wyszły poza fazę projektowania. A w latach 1935-1945 było na świecie wiele ciekawych konstrukcji (również polskich ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 do finału B każdy się nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaosmaker Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam ponownie po zimowej przerwie . Choć śnieg za oknem ,od 11.59 mamy wiosnę !!! Z tej okazji podsyłam kilka fotek gotowego już Heinkla . Model czeka na oblot , co trochę odkładany ze względu na porywiste wiatry nawiedzające mój region zawsze w weekendy - też tak macie ? Jak widać zastosowałem oszczędnościowy wariant malowania - boleję nico nad brakiem finezji z mojej strony w tej materii ... Waga modelu gotowego do lotu to duże zaskoczenie , mimo iż nauczony poprzednimi doświadczeniami , nie spodziewałem się takiego wyniku .. Teraz pozostaje czekać na sprzyjającą pogodę no i.... rywali na najbliższych zawodach P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaosmaker Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Witam - no i nastąpił ostatni etap budowy tego ciekawego modelu - oblot Okazało się iz Heinkel lata nad spodziewanie dobrze ,a wcale nie byłem do końca pewien czy tak będzie ... Model wymagał dwóch kliknięć na trymerze lotek i to tyle Jak lata zobaczycie na filmie - zapraszam do oglądania Pozdrawiam Pe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 zwrotna bestia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Fajny model, dobrze byłoby w regulaminie ESA dopuścić również konstrukcje samolotów które nie wyszły poza fazę projektowania. A w latach 1935-1945 było na świecie wiele ciekawych konstrukcji (również polskich ). Zgadzam się z Przedmówcą Też mam kilku "faworytów" którzy nigdy nie latali albo jak ME-329 latali tylko na "sznurku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi