MadejsoN Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Witam. Szukałem na forum ale nic ciekawego nie znalazłem, zadałem pytanie w innym wątku ale odpowiediz nie uzyskałem więc zakładam nowy temat. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy istnieje możliwość na breloku 808#16v2 nagrywac w maksymalnej rozdzielczosci 1280 x 720 na kartę i jednocześnie transmitować ten sam obraz do stacji? Chodzi mi o to aby w jednym urządzeniu mieć i transmisję 640x480 oraz nagranie w wyższej rozdziałce... Nie wiem czy dobrze myśle... Pozdrawiam i przepraszam jeśli zdublowalem temat, podejrzewam ze ktos juz zadal takie pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Tak można ale...Nagrywasz obraz w HD na karcie kamery - do tego obserwujesz i nagrywasz jak w typowym zestawie FPV. Znaczy tak najprościej to do odbiornika video musisz mieć podłaczoną nagrywarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 mozesz VGA w breloku 808 #16 v2 soczewka 120 stopni robic streama przez 1.2 ghz albo 808 #18 obydwie opcje do 200 pln...albo go pro hero 2 w HD za ponad klocka (1000pln) wybor nalezy do ciebie.miszczu a jak chcesz zmolestowac temat do dna i do sedna to zaloguj sie na forum www.rc-fpv.pl i znajdziesz materialu do czytania od dzisiaj do 2200 roku naszej ery, bez przerwy na kawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadejsoN Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Tzn jedyne co chce i potrzebuje to uniknac kupowania dwoch kamerek, jednej do podgladu fpv w slabej rozdzielczosci (640x480, bo to chyba jest maksimum do transmisji) oraz drugiej do nagrania widokow z tego lotu w wiekszej rozdzialce. Nie potrzebuje nagrywac obrazu bezposrednio z transmisji bo i tak bylby kiepskiej jakosci. Bo dalej nie wiem: brelok mi to zapewni? Nagra mi obraz w max jego rozdzialce na karte i jednoczesnie bedzie podawal ten sam obraz na transmiter Video? Poza tym kazikfer - napisałeś o 200 pln... Czego to cena? Samego breloka? Bo jeśli tak to 808#16 na e-bayu do sciagniecia jest za 120 zl. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Przecież odpowiedziałem, że możesz. Jednocześnie zapisujesz na karcie breloka, który jest również kamerą tradycyjnego FPV. Zgodzę sie z kolegą byś poczytał watki na wspomnianym forum - jest tego dużo i wyczerpująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadejsoN Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dobra koledzy wybaczcie, musiałem być trochę zaspany rano . Bardziej rozumiałem to na takiej zasadzie ze musze nagrywac obraz przechwycony przez rx V. Co do drugiego forum to wlasnie zaczynam lekturke. Dziekuje i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeman0 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Potwierdzam,że można nagrywać na brelok i jednocześnie transmitować obraz na ziemię. Tylko mam jedno ale...mianowicie obraz na ziemi z bazy nie jest nagrywany tylko po to aby pochwalić się kolegą ale też a przede wszystkim po to aby w przypadku utraty zasięgu rc lub video a co za tym idzie i samej platformy FPV, po odtworzeniu takiego lotu łatwiej ją "odnaleźć" (taka mała czarna skrzynka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadejsoN Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 A no racja racja. Obraz do "pochwalenia" bylby tylko z karty, tam by byla ta najlepsza rozdzielczosc. A video przeslane do sterowania + black box, który faktycznie się przyda w razie awarii... Poczytałem na drugim forum o tych brelokach i faktycznie jest tego bardzo duzo. Dziękuję za rozwianie wszelkich wątpliwości. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 640x480, bo to chyba jest maksimum do transmisji to chyba jakaś szamańska teoria, spokojnie można przesyłać full HD z Go Pro hero 2, a na wspomnianym forum widziałem zapędy na HDMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeman0 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 to chyba jakaś szamańska teoria, spokojnie można przesyłać full HD z Go Pro hero 2, a na wspomnianym forum widziałem zapędy na HDMI Nie bardzo chyba wiesz o czym piszesz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 to jaka jest rozdzielczosc dla go pro live out? i http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=6550&highlight=hdmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeman0 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) to jaka jest rozdzielczosc dla go pro live out? i http://rc-fpv.pl/vie...&highlight=hdmi Rozdzielczość rozdzielczością a możliwość transmisji bezprzewodowej W WYŻSZEJ ROZDZIELCZOŚCI na ziemię to już inna bajka... .....a hdmi to to rodzaj złącza.. Edytowane 24 Stycznia 2013 przez zeman0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi