Jarek1 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Załóżmy że znam biegunową i masę modelu do którego chcę dobrać śmigło, wybrałem silnik. Jak do tego dobrać śmigło? Dla przykładu przy śmigłach 9x5 i 8x7 silnik wg. obliczeń pobiera taki sam prąd, jak policzyć/ocenić które śmigło zapewni bardziej efektywne wykorzystanie energii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 No to jesteś pierwszy, który zna biegunową modelu. A coś bliżej? Może wykres? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Wydaje mi się, że na jednym śmigle możesz mieć większą prędkość mniejszy ciąg, na drugim odwrotnie a prąd pobierany wyjdzie taki sam... ale jak stwierdziłem "wydaje mi się" zapraszam do wątku "Zrozumienie śmigła". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Czym jest biegunowa modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Tu masz: http://docs4.chomikuj.pl/418462661,PL,0,0,biegunowe.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi