Michał T. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Cześć. Czy ktoś próbował w konfiguracji jak w temacie? W moim przypadku wszystko niby działa (ppjoy i spp zainstalowanie poprawnie) ale podczas kalibracji niektóre kanały działają a inne się ze sobą mieszają - tzn ruszając prawym drążkiem w jednej osi uruchamiam jednocześnie AIL i ELE . Próbowałem standardowego szblonu 4CH w aparaturze. Czy ktoś wie jakie ustawienia w sofcie ER9x należy ustalić żeby działały niezależnie? Używam kabla jack-jack stereo. dodam jeszcze, że moduł nadawczy jest w wersji DIY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał T. Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Po wielu próbach rezultat jest żaden. Działam na systemie windows XP. Dołączam film z problemem. dwie osie działają niezależnie a dwie razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Przestaw sobie w SmartPropoPlus "Modulation Type" na ten drugi PPM, zaraz na początku listy. Nie pamiętam w tej chwili jak był podpisany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał T. Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 PPM (Walkera) - niestety efekt ten sam. Przy każdej innej modulacji nie ma w ogóle wychyłu na skali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 A na pewno masz stworzony oddzielny model do symulatora? Na pewno nie masz tam więcej miksów? Sprawdź na podglądzie jak zachowują się poszczególne kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał T. Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Mam ten standardowy 4ch z menu szablonów. Zresztą próbowałem je zamieniać i nie przyniosło to pozytywnego rezultatu. Wgrałem również Radioclone i o dziwo efekt był dokładnie taki sam. Jest jeszcze jeden szczegół, na filmie ledwo to widać. Mianowicie pojawiają się rytmicznie piki coś jakby co sekundę w zależności jaką wartość "PPM FRLen" ustawię zmienia się częstotliwość tego "mrugania". Czy jest możliwość że mój moduł nadawczy jest uszkodzony? W realu lata się bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Nadawanie jest za PPM więc mało możliwe. Skończyły mi się pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Wgląda jakby drugi kanał z trzecim miały miks delta. Instalowałeś spp w trybie generic czy dedyckowany dla fms? Zobacz tez w konsoli spp filter, czy czegoś nie masz klikniętego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodziek Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Jeśli nadajnik w realu działa prawidłowo, to prawdopodobnie jest ok. Dyskutować można by w nieskończoność, trzeba działać. Co ja bym zrobił? Ano, odinstalował i od nowa zainstalował oprogramowanie. Jeśli by nie pomogło to poszedł bym z radiem do kolegi i sprawdziłbym na jego komputerze. A najpierw, sprobowałbym zmienić kabelek jack-jack na inny, potrafią być bardzo kiepskie i o ile z dźwiękiem jakoś sobie jeszcze radzą, to z sygnałem cyfrowym już niekoniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 ... i o ile z dźwiękiem jakoś sobie jeszcze radzą, to z sygnałem cyfrowym już niekoniecznie. To jest sygnał cyfrowy?? Tak wyraźne powiązanie dwóch kanałów to na 99,9% kwestia ustawień nadajnika albo programu odczytującego ppm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał T. Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Sprawa rozwiązana, banał. Odinstalowałem ppjoy i spp (wtedy okazało się że ppjoy jest zainstalowany dwukrotnie), zainstalowałem ponownie i wszystko śmiga aż miło. Najwyraźniej ppjoy który wcześniej nie działał zaczął przeszkadzać temu który działał. Niedziałający przeznaczony na win XP a działający na win 7, także jeżeli komuś nie działa z jakichś powodów może to być wina niewłaściwego ppjoya. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam aktywnych forumowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodziek Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 To jest sygnał cyfrowy?? No tak - niezbyt jasno się wyraziłem, chodziło mi o to że impulsy prostokątne sygnału PPM mogą być zniekształcane. Rzec by się chciało:" A nie mówiłem?" Jak widać najprostsze rozwiązania czasami bywają najskuteczniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał T. Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Dopełniając temat. Jeśli chodzi o ustawienia er9x wystarczy w "lewym" menu (1/6) ustawić ENABLEPPMSIM->ON. Z tego miejsca symulator już reaguje na drążki, natomiast zaczyna reagować płynnie, gdy w "prawym" menu (2/11) ustawiłem dla Proto PPMSIM. Reszta ustawień zdawała się nie wpływać na działanie symulatora. Wklejam link z zestawem plików który u mnie działa. Jest też ogólna instrukcja. https://dl.dropbox.c...rnigy%20sim.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Przede wszystkim, czy do symulatora używasz czystego MODE? Dwa czy w tym mode ustawiłeś tryb ACRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny30 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Witam Własnie jak ustawić tryb acro w er9x bo czytam i czytam i każdy ma jakieś inne rzeczy poustawiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi