robertus Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Chciałbym zrobić usterzenie płytowe - stery wysokości - zakładając stateczniki bezpośrednio na serwo. Widziałem takie coś na rcgroup przy kanardach. Do orczyka serwa przyklejony był na styk kanard i to było wciśnięte na zębatkę serwa. Nie było niczym przymocowane i przy lądowaniu zawsze odpadało. Ja chciałbym zrobić coś pewniejszego, żebym nie zgubił statecznika w locie. Czy ktoś stosował coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 O ile sie nie myle to hubert_tata ma cos takiego w f15 gws Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Dzięki za podpowiedź. Znalazłem takie zdjęcie tego modelu Widać tu, że statecznik nie jest w osi obrotu serwa, dzięki czemu można przykręcić go śrubką do niego. Właśnie cały czas zastanawiałem się jak unieruchomić orczyk gdy ster jest w osi obrotu i zasłania otwór na śrubkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Mozesz to zrobic na dwa razy. Raz przykrecic orczyk z uchwytem do statecznika, i potem do tego uchwytu przykrecic statecznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Jeśli chcesz umieścić serwo w osi statecznika to najprościej można zrobić to tak,zakładasz orczyk na serwo i wtedy wiercisz przez orczyk i serwo dziurkę o średnicy od 05do1mm i wkładasz zawleczkę z drutu o takiej średnicy jak otwór,na pewno nie wypadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Wymodziłem coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Mi się wydaje że to serwo 9-gramowe przy machaniu ta a płetwą długo nie pożyje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 no cale obciazenie idzie w ramie... powinien byc zawias i do niego popychacz zeby odciazyc serwo, ale mozna sprobowac i tak...serwo 9 g jest do kupienia za 15 zeta - a noz zadziala i bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Gorzej jak przestanie działać w niepożądanej pozycji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Dlaczego miałoby długo nie pożyć? Zastosowałem serwo 2.2Kg http://www.hobbyking...idProduct=25454 W deproniaku o wadze 700gram spodziewac się większych sił? Jakie serwo jest w takim razie w F15 z gws-a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonMateo Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 A tak z innej "beczki" to urządzonko które porusza servo to jest jakiś test do serva? Mógłbym prosić o jakiś link do niego ? Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Dlaczego miałoby długo nie pożyć? Zastosowałem serwo 2.2Kg http://www.hobbyking...idProduct=25454 W deproniaku o wadze 700gram spodziewac się większych sił? Jakie serwo jest w takim razie w F15 z gws-a? HS81 wystarczy bez problemu. Wszystko widać http://pfmrc.eu/index.php?/topic/3155-f-15-z-zestawu-gwsa-2xedf-video/page__hl__%20hubert_tata%20%20gws%20%20f-15__st__40 Co nie widoczne było pewnie w "albumie" i zniknęło przy zmianach forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Dziękuję za pojawienie się w wątku Hubercie. W międzyczasie i ja poszukałem. W oryginale jest serwo GWS park hpx. 3kg U Huberta jest HS81 - 2.6kg U mnie Turnigy XGD-10HM -2.2kg Na wszelki wypadek wymienię jednak moje na mocniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Dziękuję za pojawienie się w wątku Hubercie. W międzyczasie i ja poszukałem. W oryginale jest serwo GWS park hpx. 3kg U Huberta jest HS81 - 2.6kg U mnie Turnigy XGD-10HM -2.2kg Na wszelki wypadek wymienię jednak moje na mocniejsze. Zostaw. Powinno spokojnie wytrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi