Doktorbln Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Witam, czy ktoś wykonywał już chowane podwozie?? http://www.aircombat-modele-rc.pl/?532,mechanizm-chowania-podwozia-klasy.10 Tutaj jest mały filmik, wygląda mi to na to podwozie http://rc-cam.pl/viewtopic.php?t=455 Chodzi mi głownie o wagę oraz trudność wykonania takiego podwozie w skrzydle. Nie wiem czy warto po prostu głowę sobie zawracać Aaa i proszę o pozostawienie dla siebie komentarzy typu. Nie nie opłaca się czy weź sobie daruj:) Z góry dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Dołączę się do pytania, bo nurtuje mnie dodatkowa sprawa. Jak do takiego pręta zamontowac kółko. Sa jakies adaptery? Wygina się drut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Np tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 lub wygiąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ha, czyli obie opcje do zastosowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Z tym że opcja z wygięciem jest trochę kłopotliwa... bo jak wygiąć hartowany drut stalowy średnicy 3-4mm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 A ja mam pytanie, jak to właściwie jest z podwoziem w takim układzie, jak na filmiku z pierwszego postu Doktorbin'a. Czy jeśli koła i golenie nie chowają się w skrzydło, to czy takie przemieszczenie pod skrzydło z pionowego cokolwiek polepsza aerodynamicznie. Ogólny widok oczywiście jakoś się polepsza, bo nie wiszą witki pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Tak sobie myślę, że zmienia się ramię siły hamującej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi