Doktorbln Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Witam, czy ktoś wykonywał już chowane podwozie?? http://www.aircombat-modele-rc.pl/?532,mechanizm-chowania-podwozia-klasy.10 Tutaj jest mały filmik, wygląda mi to na to podwozie http://rc-cam.pl/viewtopic.php?t=455 Chodzi mi głownie o wagę oraz trudność wykonania takiego podwozie w skrzydle. Nie wiem czy warto po prostu głowę sobie zawracać Aaa i proszę o pozostawienie dla siebie komentarzy typu. Nie nie opłaca się czy weź sobie daruj:) Z góry dzięki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Dołączę się do pytania, bo nurtuje mnie dodatkowa sprawa. Jak do takiego pręta zamontowac kółko. Sa jakies adaptery? Wygina się drut? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacza Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Np tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny88 Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 lub wygiąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Ha, czyli obie opcje do zastosowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacza Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Z tym że opcja z wygięciem jest trochę kłopotliwa... bo jak wygiąć hartowany drut stalowy średnicy 3-4mm?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krankor Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 A ja mam pytanie, jak to właściwie jest z podwoziem w takim układzie, jak na filmiku z pierwszego postu Doktorbin'a. Czy jeśli koła i golenie nie chowają się w skrzydło, to czy takie przemieszczenie pod skrzydło z pionowego cokolwiek polepsza aerodynamicznie. Ogólny widok oczywiście jakoś się polepsza, bo nie wiszą witki pozdrawiam Grzegorz Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Tak sobie myślę, że zmienia się ramię siły hamującej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts