Skocz do zawartości

Moje pierwsze modele RC - pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Na dłuższy czas z jednym odbiornikiem nie pociągniesz. Są modele, w których z wyciągnięciem odbiornika schodzi duuużo czasu. Poza tym kup komputerową apkę. Najdzie Cię ochota na jakieś skrzydełko, albo coś z V-tail i będzie problem. Są oczywiście zewnętrzne miksery, ale szkoda na to czasu, wagi, itd.

Opublikowano

Witam.Więc już kupiłem ,ale czekam na przesyłkę. Cóż takiego ? Otóż kupiłem model E-flite Apprentice 15e + nadajnik Spektrum DX 5e oczywiscie z odbiornikiem. Całość kosztowała mnie 400zl. Model po kilku lotach , rozejrzałem się jakie są ceny tego zestawu i nówka kosztuje 1300zl.Myślę , że sie opłacało , teraz mam już dwa modele z wyposażeniem. Nic tylko czeać na lepszą pogodę , jak połkne bakcyla tak na maksa i poczuje naprawdę jak to jest wzbić się w przestworza to najwyżej sprzedam te modele i zainwestuje w porządną aparature i jakiś model. Fotki czywiście wrzucę jak doleci model kurierem ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeżeli mogę Ci coś doradzić to ucz się latać na Apretience.Model lata idealnie a oryginalny pakiet 3300 wystarcza na 20 min spokojnego latania.Szybciej się nauczysz.A jak się nauczysz to będziesz miał podstawową wiedzę jak poprzerabiać tą Cessnę aby latała poprawnie,bo prosto z pudelka to porażka.

Opublikowano

Dziękuję za radę :) Zapraszam do wypowiadania sie Pana jak i każdego kto tylko ma na to ochotę :) Właśnie zauwyżelem , że ten Apprentice ma dużo większy pakiet , zresztą sam model jest sporo większy od Cessny Pelikana.Rozpietości samej ma prawie 150cm :)

Opublikowano

Witam :) Wrzucam fotki po złożeniu Apprentica i mam pytanie jak zwykle :D Po włączeniu nadajnika oraz podłączeniu pakietu do modelu na początku tradycyjnie pika , ale póżniej nie przestaje.jest taki cichy ciągły pisk i zauważyłem , że odbiornik miga.Wszystko działa jak należy , model reaguje na wszystkie polecenia .Może to jest sygnał , że pakiet jest słaby ? Nadajnik to Spektrum DX5e , a nadajnik to AR500.Będę wdzięczny za pomoc , pozdrawiam.

post-11978-0-95560200-1359754775_thumb.jpg

post-11978-0-00439000-1359754783_thumb.jpg

Opublikowano

Powolne miganie diody odbiornika sygnalizuje ,że zostało przerwane połączenie nadajnik odbiornik (np.wyłączony nadajnik,wyłączony odbiornik bez wyłączenia nadajnika ) .Naładuj akumulator.

Opublikowano

Czy może to mieć też związek z tym, że w momencie włączenia wszystkiego, drążek gazu nie jest ustawiony na minimum ? szczególnie to pikanie czy piszczenie ?

Opublikowano

Dzięki ;) Tak , jest tam maly ubytek tzn, nawet nie ubytek pare malych dziurek , które gość zakleił taśmą bezbarwną.Gość mi o tym nie powiedział , a na zdjeciach z aukcji tego nie zauważyłem , ale ponoć to nie przeszkadza w lataniu. Mam taką nadzieję , ponieważ te dziurki nie są glębokie i są zaklejone.

Opublikowano

Jak zaklejone taśmą to będzie ok. Już miałem Ci mówić żebyś nakleił na krawędź natarcia "srebrną taśmę" ale przezroczysta tez może być.

Opublikowano

Może nadajnik i odbiornik są "rozbindowane" tzn. nie ma połączenia między nadajnikiem, a odbiornikiem ponieważ kanały nadawania i odbierania się nie pokrywają.

Spróbuj zbindować nadajnik z odbiornikiem zgodnie z instrukcją jeśli taką posiadasz, a jeśli nie to może ktoś z nadajnikiem Spektrum się wypowie.

Opublikowano

To co piszczy na tym filmie to serwo.W tych modelach jest to objaw typowy i dotyczy serwa steru kierunku który jest sprzęgnięty z przednim kołem.Podnieś dziob modelu do góry ,poruszaj sterem.Będą momenty że będzie cisza.Nie ma się czym przejmować,latać.Z czasem wymienić na serwo z metalowymi trybami.Krawędź natarcia oklej przezroczystą taśmą,najlepiej zbrojoną.

Opublikowano

Odnośnie bindowania to jest filmik na necie jak to się robi.To się uspokoiłem z tym piszczeniem :) Chciałbym już polecieć w końcu :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.