alenik Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 W tempie żółwim ale udało się. Z oblotem poczekam na lepszą pogodę. Waga niestety nie wyszła jak planowałem. 1033g - po części wagi dodaje: aku 4 x sanyo AA enelope białe, serwa... 4 x TP MG 90S można by ugryźć troszeczkę Oznakowanie uzupełnię po prawidłowym oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 najczęściej używam taki zestaw wadze ok 60g http://www.modele.sk...h-111V-20C.html http://www.modele.sk...-BEC-7V-5A.html no i te akumulatory nawet zgięte na pół nie zapalają się (sprawdzone ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Zważyłem pakiet - 116g To wiele wyjaśnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek B Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Czy to z boku to wyprowadzenie do ładowania pakietu? Widzę, że nie planujesz nawet skrzydeł zdejmować. To się nazywa pewność własnej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Puki nie podpatrzę Waszych patentów ;P to tak troszeczkę improwizuję z niezawodnym ON/OFF do pakietu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek B Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 O kurka, to by mi do głowy nie przyszło Kup sobie włącznik zasilania dedykowany do tego celu z ładnymi końcóweczkami i najlepiej od razu z wyprowadzeniem do ładowania pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Prawdopodobnie o tym mowa: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p3867,wylacznik-zasilania-z-przewodem-ladowania-7215-hitec Miałem plan takie coś zamontować ale podobno to samo zło i modele przez to spadają. Mnie puki co nie spadło nic ale po co kusić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Puki nie podpatrzę Waszych patentów ;P to tak troszeczkę improwizuję z niezawodnym ON/OFF do pakietu Solidna "złączka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 wyłącznik i wszelkiego rodzaju wtyczki to najsłabsze elementy systemu elektrycznego zasilania modelu. Konektor jest bardziej pewny niż wyłącznik i stąd takie "praktyczne" rozwiązanie, choć czarny termokurcz mniej rzucałby się w oczy. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 No i tutaj się można kłócić. Dopóki ten konektor jest nowy i nie "ufajdany" paliwem i olejem to będzie ok a potem może być niebezpiecznie. Na WASG 2010 pewnemu Rosjaninowi właśnie konektor wyskoczył z BECa tyle że wewnątrz modelu. Efekt był taki, że model zrobił kilka kółek nad obozowiskiem po czym szczęśliwie uderzył w siatkę. Niestety zawodnik nie wyciągnął z tego wniosków i powtórzył ten błąd kolejnego dnia gdzie model na pełnym gazie uderzył w tłum ludzi i tu też dzięki Bogu nic nikomu się nie stało. Wierzcie Mi stałem jakieś 15 metrów od tego zdarzenia i to był cud, że się nikomu nic nie stało. Każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety, jak jest nowe wszystko będzie OK ale po pewnym czasie różnie bywa, zwłaszcza z tego typu banankami. Może jestem przewrażliwiony ale nie mam do tego typu połączenia zaufania przy paliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikx Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Hej. Też jestem szczęśliwym posiadaczem modelu P 40E ze stajni Ecika. Mam prośbę, czy mógłby ktoś opisać/zamieścić zdjęcie rozwiązania mocowania silnika na skośniej wrędze ( bez używania łoża ) ? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek B Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Wieść niesie, że poleciał? I nawet wrócił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 :) YUPiii W prawdzie tylko 2 loty i to dość krótkie ale za to nowy bagaż doświadczeń. Spartaczyłem wykonanie zasilania paliwem (zalałem wydech i gaźnik mnie opluł) - POPRAWIONE ;P Do poprawy wykłon silnika i trymowanie. Jako początkujący ze spaliną dostrzegam światełko w tunelu ale droga dłuuuga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Nie bądź Adam taki skromny - modelik śmigał całkiem, całkiem. Pierwszy Twój lot spalinowy i to wcale nie łatwym do opanowania modelem szybkiego dolnopłata - gratuluję. Starty poszły gładko w locie też nie było problemów. Spalina wymaga więcej cierpliwości przy regulacji silnika i do tego trzeba się przyzwyczaić. Model dynamicznie lata, warczy, dymi ..... to, że czasem opluje paliwem to cały urok tej zabawy. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Dzięki Mirku:) Nie taki groźny ten nielot jak to mnie przedmówcy postraszyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Gratuluje oblotu i zakolegowania się ze spaliną Mirolek - jak tam twój sum już lata?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 SUM czeka na wiosenne ocieplenie, lotnisko wciąż zaśnieżone a na rzut z ręki zabrakło odwagi. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi