Cygan Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Miałem okazje być widzem rzadko spotykanej rzeczy w Polsce..zresztą sami zobaczcie:) http://pl.youtube.com/watch?v=zNVbftZcoNg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 mozna wiedziec co to jest??kabina szybowca?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 przecież Cygan napisał, że to PW-5 to taki szybowiec "Smyk" nazywany też latającym plemnikiem:P Marcin, i powiedz potem, że nie nabijasz bezsensownych postów;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 byłem, widzialem sporo przygotowania ale efekt na miejscu niesamowity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Rowniez mialem okazje podziwiac. Niesamowite wrazenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 ja mam pozytywne informacje jako osoba latajaca patykami - aby zaliczyc takiego "kreta" trezeba byloby sie pozbyc statecznika co jest praktycznie niemozliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cygan Opublikowano 30 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Trzeba dodać że zderzenie nastąpiło przy prędkości 85[km/h] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 I co ten crash test pokazał? Brak szansy? Na moje trup i lepiej nie walić tak w glebę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Crash testy nie sa po to, aby pokazac, ze ktos jest bez szansy na przezycie. One maja pokazac co gdzie ulepszyc, wzmocnic, oslabic, aby konstrukcja na tyle pochlonela energie uderzenia i na tyle oslonila pilota, aby przezyl. Edit:literowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Kubica ma inna konstrukcje chroniaca jego cialo niz szybownik. MareX- mialem na mysli "normalne" latanie Twoj przypadek jest raczej "niezwyczajny" chociaz glupota holownikow jest czasami az nie do usprawiedliwienia. Mialem sytacje gdzie holownik zszedl ze mna prawie 400m zaraz po "zwrocie bojowym" - zrobil to w takim tepie ze nie zdazylem wyczepic liny. No ale to nie miejsce aby to opisywac Na zawodach jako pomocnik pojechalem po Foke ktora miala ladowanie w polu... okazalo sie na miejscu ze koles ladowal z nad pola rzepaku... i zabraklo mu ok 10m aby wyladowac na rownym jak stol polu burakow.... niestety zachaczyl skrzydlem o rzepak i wykonal cyrkiel. Pilotowi sie nic nie stalo, ale foka do kasacji - cala kabina pilota zamienila sie w kupe drzazg - sam nie wiem jak mu sie nic niestalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Kubica ma inna konstrukcje chroniaca jego cialo niz szybownik. MareX- mialem na mysli "normalne" latanie Twoj przypadek jest raczej "niezwyczajny" chociaz glupota holownikow jest czasami az nie do usprawiedliwienia. Mialem sytacje gdzie holownik zszedl ze mna prawie 400m zaraz po "zwrocie bojowym" - zrobil to w takim tepie ze nie zdazylem wyczepic liny. No ale to nie miejsce aby to opisywac Na zawodach jako pomocnik pojechalem po Foke ktora miala ladowanie w polu... okazalo sie na miejscu ze koles ladowal z nad pola rzepaku... i zabraklo mu ok 10m aby wyladowac na rownym jak stol polu burakow.... niestety zachaczyl skrzydlem o rzepak i wykonal cyrkiel. Pilotowi sie nic nie stalo, ale foka do kasacji - cala kabina pilota zamienila sie w kupe drzazg - sam nie wiem jak mu sie nic niestalo. mam gdziej prowizoryczne foty z komorki - jak znajde to tu wrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Tegorocznym MP w Lisich Katach. Crash mial miejsce w Bzowie kilkanascie km od Grudziadza. W naszym klubie mamy 2 Foki :rotfl: Ale aby sie na nie lasznac trzeba miec ponad 150h Wiec mi brakuje tylko 100:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Młody człowieku (nie przedstawiłeś się) nie pisz gwarą ,nie każdy na forum wie co to znaczy "lasznąć " czy raczej laszować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 to nie jest gwara ! To sie tak nazywa ! - Dla niewiedzacych - LASZOWAC - Przeszkolic sie na nowy typ szybowca/samolotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Wojtusiu w latach 90-tych ubiegłego wieku przyjmowałem egzaminy z budowy sprzętu .Słyszałeś o tzw gwarze lotniczej. Laszowanie ,patyk to właśnie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 3/4 wolnego czasu spedzam na lotnisku to mi to juz weszlo w krew i chyba ta "gware" zaczalem uwazac za "jezyk" :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Oczywiscie forma "wylaszowac sie na foke" jest poprawana! Foka u nas generalnie jest nielatana - bo jezeli ktos ma juz 150h nalotu to lata na przeloty albo Juniorem albo Cobrą. Ale spoko spoko jeszcze 1 sezon i napewno sie na nia wylaszuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 W naszym klubie służyła do "laszowania ", płoza od Czapli Wojtek czym aktalnie latasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Piracikiem - Super pancerny a zarazem bardzo wdzieczny szybowiec - A mam wylaszowanego - Bociana(na nim mialem "podstawowke"), Puchacza(na nim mialem hol) i Junior(ale o tym ciii bo mam za maly nalot "na niego":D ) Zaczalem szkolenie na cessnie 152... ale to jednak jest kupa kasy i mialem tylko kilka lotow... czas zbierac fundusze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.