Marcin K. Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Nic mi nie mow, złożyłem caly model zostalo tylko zrobic ster wysokosci i tak sobie czeka juz ze 3 tygodnie:D No ale skrzydlo z lotka zajęło mi 2 dni na jedno połówke. Jaki motorek bedzie to napędzał? Ja postawiłem na os max 4ccm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Nic mi nie mow, złożyłem caly model zostalo tylko zrobic ster wysokosci i tak sobie czeka juz ze 3 tygodnie:D No ale skrzydlo z lotka zajęło mi 2 dni na jedno połówke. Jaki motorek bedzie to napędzał? Ja postawiłem na os max 4ccm. To będzie w dalszym ciągu elektryk, w skrzydłach buduję lotki i klapy bezszczelinowe i może dlatego tak mi zeszło z tym skrzydłem. Nowy temat rozpocznę wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Powstaje nowy model Wicherek 25 EP-M (modyfikowany) . Podję link do postu. http://pfmrc.eu/inde...wicherka-25-ep/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 historia: tradycja: współczesność: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zabrałem się za kolejny b.ciekawy model samolotu tworzący historię Polskiego powojennego lotnictwa J-1 Prząśniczka. Dla zainteresowanych podaję link do opisu historii powstawania modelu: http://pfmrc.eu/inde...iczka-m-ep-20m/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Powstał nowy model PZL 24: dla zainteresowanych historia budowy modelu: http://pfmrc.eu/inde...delesuchockipl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Takie krótkie podsumowanie mojej Wicherkomanii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Buduję wicherka też w takich kolorach jak ten. Kiedy go skończę to na pewno wstawię zdjęcia i film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 piękny temat,wiele emocji pokoleniowych.mnie też zauroczył wicherek chociaż lubie latanie 3d.zbudowałem wicherka z planów modelarza wisi do dzisiaj dumny na ścianie w rodzinnym pokoju jako ozdoba,oblatany z powodzeniem.wątek w modelarze z rudy śląskiej.mój elektryk pokryty folią,dla dociekliwych latałem w duecie z wicherkiem Pana Janka wykonanym w orginalnej wersji.wrażenie orginału?bezcenne,to pyrkanie,odpalanie samozapłonu piękny widok .żeby pogodzić pokolenia,czy zastanowialiście sie kiedykolwiek jaki by był wicherek gdyby Pan Wiesław miał dostęp do foli i obecnego wyposażenia rc?Piotrek zdjęcia bezcenne,jak koledzy pisali łezka sie w oku kręci.kto jest na tych zdjęciach?nie kłóćmy sie jak PO i PIS ,poprostu wymieniajmy nasze zdsania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Miło mi że temat żyje dalej - "wiadomo Wicherki som fajne samoloty" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Temat Wicherka to chyba zawsze pozostanie tak jak temat dinozaurów,nastepnego gdybym zbudował to w wersji elektro ale pokrytego japonką,pozdrawiam wicherkomaniaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Temat Wicherka to chyba zawsze pozostanie tak jak temat dinozaurów,nastepnego gdybym zbudował to w wersji elektro ale pokrytego japonką,pozdrawiam wicherkomaniaków Co do japonki to nie polecałbym - właśnie Kolega TeBe z tematu http://pfmrc.eu/index.php?/topic/43119-wicherek-25-robi%C4%99-i-ja/ zdziera japonkę i okleja folią. Jak chcesz bardziej historycznie to szyfon i nitrocelon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 obserwowałem budowe modelu kol. TeBe,japonke widziałem na Wicherku u nas w Rudzie Śląskiej na lotnisku,na modelu Pana Janka i okleiłbym Wicherka właśnie dla tej delikatności jaką ma japonka.no i dla zanikającej sztuki oklejania japonką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi