MGJ Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Krzysztofie! Jak by był Prezydent to zapewne nie wpuścili by mnie nawet na wyciąg z tymi wszystkimi "klamorami" I tak narciarze patrzyli na mnie jak na wariata!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urhel Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Krzysztofie! Jak by był Prezydent to zapewne nie wpuścili by mnie nawet na wyciąg z tymi wszystkimi "klamorami" I tak narciarze patrzyli na mnie jak na wariata!!! I bardzo dobrze Grzegorzu, my jesteśmy nietuzinkowi, nie nikniemy w tłumie. Mamy pasję, a dla pasji warto żyć. Ja latam w mieście, nieraz startuję z trawniczka i na nim ląduję. Jak się robi zbiegowisko, pakuję wszystko do samochodu i odjeżdżam. Na wakacje zawsze wybieram się z samolocikiem i quadrocopterem, inaczej umarł bym z nudów. Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 my jesteśmy nietuzinkowi, nie nikniemy w tłumie. Mamy pasję, a dla pasji warto żyć. Jakie piękne słowa .Aż na duchu mnie podniosłeś bo dzień miałem do d**yPozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Też zrobiłem narty do P11, ale na świeżym, puchatym śniegu zakopują się. Muszę zrobić większe. witam , Robert z czego zrobic narty albo gdzie zakupic? ,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Gdzie kupic narty?. ja kupilem na modelemax sprawdzaja się swietnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 I bardzo dobrze Grzegorzu, my jesteśmy nietuzinkowi, nie nikniemy w tłumie. Mamy pasję, a dla pasji warto żyć. Ja latam w mieście, nieraz startuję z trawniczka i na nim ląduję. Jak się robi zbiegowisko, pakuję wszystko do samochodu i odjeżdżam. Na wakacje zawsze wybieram się z samolocikiem i quadrocopterem, inaczej umarł bym z nudów. Pozdrawiam Krzysztof Nie zniknąłem w tłumie bo jako jedyny z całym "majdanem" jechałem na kanapie w dół - to dopiero było zjawisko . Do góry zawsze moja wspaniała małżonka jakoś mnie zabiera na swój karnet i pomaga załadowac się ze wszystkim i poprzeciaskać wśród zdziwionych narciarzy. Na dół - to mili panowie z obsługi zatrzymują na chwilę wyciąg i pakuję się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 witam , Robert z czego zrobic narty albo gdzie zakupic? ,pozdrawiam. Wystarczy trochę poszukać. http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=1_31_665 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urhel Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Nie zniknąłem w tłumie bo jako jedyny z całym "majdanem" jechałem na kanapie w dół - to dopiero było zjawisko . Do góry zawsze moja wspaniała małżonka jakoś mnie zabiera na swój karnet i pomaga załadowac się ze wszystkim i poprzeciaskać wśród zdziwionych narciarzy. Na dół - to mili panowie z obsługi zatrzymują na chwilę wyciąg i pakuję się. Grzesiu, jak następny raz pojedziesz wyciągiem zawiadom mnie, pójdę popatrzeć, to musi być ciekawe widowisko.... no i pomogę Ci się załadować . I to się nazywa prawdziwa pasja Panowie Modelarze. Pozdrawiam, pełen szczerego podziwu Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Zefirek: Latasz jutro lub w niedzielę?. Jak coś to ja jutro lecę na lotnisko, a w niedzielę to pewnie na fasty pojadę, bo w niedziele na krywlanach giełda więc strach, że w jakiś samochód się przywali U.. chyba jednak nie polatamy, wiatr na jutro to 27km/h, i w niedziele 31km/h. Jeden dzień i się zmieniło:/. Choć na drugiej stronce prognoza jest ciut lepsza;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Zefirek: Latasz jutro lub w niedzielę?. Jak coś to ja jutro lecę na lotnisko, a w niedzielę to pewnie na fasty pojadę, bo w niedziele na krywlanach giełda więc strach, że w jakiś samochód się przywali U.. chyba jednak nie polatamy, wiatr na jutro to 27km/h, i w niedziele 31km/h. Jeden dzień i się zmieniło:/. Choć na drugiej stronce prognoza jest ciut lepsza;) Nie będzie odpowiednich warunków do latania w ten weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) Sprawdzałem teraz pogodę, na jutro ma być ok 5m/s. Więc da się latać . Ale zobaczy się z rana. Śniegu na lotnisku full oby się dało dojechać, także w razie nie najlepszego lądowania dla modelu nic się nie stanie . W niedzielę ma być jeszcze mniejszy wiaterek. W tygodniu wiadomo praca i cała reszta, ale sobota ranek i niedziela ranek, można tą godzinkę wygospodarować . Oby nie było więcej jak 5m/s, latałem przy 7-8m/s - tragedia ledwo znalazłem easystara. : Dziś nie dało się latać, pojechałem na lotnisko, ale taki wiatr, że no nie było szans, aż samochodem bujało, a w porywach to już w ogóle. Jedynie sokół dawał radę, ale i on miał problemy pod wiatr. Nawet film z nim nagrałem hehe Edytowane 16 Marca 2013 przez Adas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Dzisiaj odkurzyłem swojego miniMag-a. Dostał nowy silnik i teraz zasuwa jak rakieta Zabawa jest świetna! Nie będzie relacji wideo z tego wydarzenia, bo operator kamery nie był w stanie dogonić modelu Wiatr był silny, co zmuszało do większej koncentracji podczas pilotarzu Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Zefirek: Gdzie dziś latałeś ?. Ja dziś latałem za fastami, i hmm.. wiaterek za duży ?. Jak byłby mniejszy byli byśmy w startosferze, dziś wiaterku jak dla mnie nie było. Super warunki do latania, i ciepło na słońcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Zefirek: Gdzie dziś latałeś ? Okolice Supraśla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Minimag to super modelik do lotów. Mój znajomy go ma, w odróżnieniu od mojej Cessny, przednie skrzydła mają wznios co zapewnia mu dość duzą stabilizacją, łatwo nim utrzymać równy lot. A w Cessnie przednie skrzydło jest idealnie równe przez co chętnie i szybko potrafi skręcić i niekoniecznie wrócić do równego lotu, i przez to latanie cessną no nie jest łatwe. Dziś miałem ją latać, ale wziąłem easy stara bo chciałem go wytrymować, także imbusiki i efekt całkiem całkiem. Wrzucę później filmy . Możemy kiedyś razem polatać, może ktoś jeszcze z Białegostoku i okolic byłby chętny ? Link do filmu z dzisiejszego ( 17.03.2013r ) latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 A to i ja podepnę się pod temat z dlg. Ostatnie, mam nadzieje, latanie w takiej scenerii tej zimy. A film z czapki (nie z czapy, kamera na czapce) Kamera niestety nic już nie widziała, kiedy wysokość pozwalała osiągnąć porządne prędkości wznoszenia. Dlatego też rzuty niskie i latanie raczej koło nogi. Ale podobno wysoko to każdy umie (tym się pocieszam). http://youtu.be/zKukJXO0ofo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urhel Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Z szybowczykiem jeszcze filmiku nie było. Bardzo ładnie lata, wygląda mi to na Buteo, a może się mylę, bo ogonek źle widziałem. Teraz powinien ktoś z Alulą się pojawić, to byłby komplet kultowych rzutków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Dyć napisane że Pulsar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 nasz kolega Janusz oblatał dla nas specjalnie model ICON A5 ze stajni Parkzone http://youtu.be/HFtlN_uUmmA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urhel Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Z szybowczykiem jeszcze filmiku nie było. Bardzo ładnie lata, wygląda mi to na Buteo, a może się mylę, bo ogonek źle widziałem. Teraz powinien ktoś z Alulą się pojawić, to byłby komplet kultowych rzutków ...a no napisał, a ja ślepy, na ramce filmiku nie dostrzegłem napisu.... starość, nie radość, choć, czy ja wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi