skwarciu21 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam, już spory czas temu dostałem ten samolocik. Lecz nie wiem czemu nie chce on latać. Zaraz po rzucie od razu praktycznie zaczyna nurkować w dól i w taki sposób złamałem 2 śmigła. Czy ktoś z was posiadał lub ma taki samolot i co zrobić aby latał. Samolot zachowuje się identycznie jak na tym filmiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 A jak szybuje bez działającego silnika? Na marginesie wyrzuty na filmie są beznadziejne. Co z tego że chłopak biegnie. Rzuca jakby śniadania nie jadł. Po pierwsze, porządnie wyrzucić przed siebie. Po drugie delikatnie ze sterami, ten samolot nie będzie się ostro wznosił. Gdy go za bardzo zadrzesz do góry to straci siłę nośną i spadnie. Potrzebuje prędkości aby latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Mój kolego miał model tej firmy i był to nielot więc jest możliwe, że w tym wypadku jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Film ten jest dobrym przykładem jak nie należy wyrzucać modelu. Stań stabilnie, gaz na max i rzuć model energicznie, prosto przed siebie. Jak nabierze prędkości to powoli do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarciu21 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ok dzięki za rady. A czy możliwe jest, bateria jest za słaba? Raz rzuciłem go z dość dużej wysokości i zaczął lecieć ale przez kilka sekund i potem znowu w dół. Szybowania zbytnio nie próbowałem, ponieważ obudowa silnika jest plastikowa.... i już pękła od uderzeń w ziemię. Samolot ma tez cięższy przód czy tak powinno być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ten model z nazwy jest błędem wiec czego wiecej sie spodziewać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ok dzięki za rady. A czy możliwe jest, bateria jest za słaba? w takich modelach nie przywiązują zbytniej wagi do baterii ma byc i działać a czy wystarczająco to juz inna bajka, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonMateo Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ja miałem niestety ale ON NIE LATA ma za słaby silnik, aparaturę nie proporcjonalną- szkoda kasy na niego nie polecał bym jeśli ktoś chciałby sobie go kupić jest ładny ale........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarciu21 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Czyli rozumiem niema sensu się bawić i próbować aby zaczął latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Jak masz ochotę to walcz. W końcu bardziej go nie zepsujesz, bardziej nie latać nie będzie. Zacząłbym od testów szybowania i wyliczenia środka ciężkości i ustawienia go w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi