RobertGajewski Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Po latach powolnej pracy nad projektem ruszyła budowa AN2. Dla łatweiejszych obliczeń robiłem projekt w skali 1:1 i w skali 1:5 (około) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Widać kawał maszyny będzie Jaka waga do lotu i jaki silnik przewidujesz ? Widzę na ścianie zawieszone śmigło z kołpakiem do spitfire, u mnie podobnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGajewski Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Saito. Właśnie go pare dni temu przysłali To śmigiełko to gaget, była dziurka w ścianie do antka zrobiłem czteropłatowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Sam zrobiłes śmigło? Daj foty. A model kosmicznie pieknie wyglada! Silnik to juz w ogole bajka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGajewski Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Sam zrobiłes śmigło? Daj foty. A model kosmicznie pieknie wyglada! Silnik to juz w ogole bajka... zaprojektowałem i zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 zaprojektowałem i zrobiłem a wygląda jak trój-łopatowe śmigło od Spitfiera deagostini... ten zielony kołpak. mam takie dwa na sprzedaż. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGajewski Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 a wygląda jak trój-łopatowe śmigło od Spitfiera deagostini... ten zielony kołpak. mam takie dwa na sprzedaż. A to. ile ma łopat ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 a to przepraszam, bo na fotkach widać tylko śmigło wiszące za modelem obok obrazka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGajewski Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Jaka srednica i skok twojego smigła?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam Robert powiedz wedlug jakich proporcji dobierales smiglo.Nie chodzi o wielkosc modelu tylko doboru do pojemnosci ,no i z jakiego drzewa.Bo nie jest to raczej buk,a moze sklejka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 An2 jako spalina. Zapowiada się nieźle. Trzymam kciuki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGajewski Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam Robert powiedz wedlug jakich proporcji dobierales smiglo.Nie chodzi o wielkosc modelu tylko doboru do pojemnosci ,no i z jakiego drzewa.Bo nie jest to raczej buk,a moze sklejka ? Smigło liczyłem sam wykreślałem profile i kąty .Blok klejony jest ze sklejki lotniczej 1mm przekładanej cienką 25g gestą tkaniną szklaną. Klej E-57. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi