Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie pytanie laika... bo czytam i sam już nie wiem, mam silnik C2826/09 KV1900 - 260W chce go użyć do napędu pchającego, do tego mam śmigło 7x5 zwykłe, założyłem je napisami w kierunku lotu a silnik jak stoję za modelem kręci się w prawo, czy tak jest dobrze? Bo mam wrażenie że jakoś nie ma poweru...? czy lepiej kupić śmigło pusher i obroty w lewo? Czy jest jakaś duża różnica w sprawności napędu z śmigłem typu pusher?

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

śmigło zwykłe i śmigło pusher różnią się tylko przetoczeniem na pierścienie centrujące z odpowiedniej strony.

Toś mu wyczerpująco odpowiedział...

Meny - założyłeś poprawnie śmigło i nie musisz zmieniać na pchające. Śmigło masz założone tak samo jak w napędzie ciągnącym więc tak samo pracuje. Ponieważ silnik jest z tyłu i obrócony o 180st więc trzeba tylko zmienic kierunek obrotów by nadal obracał śmigło w tę sama stronę.: patrząc z tyłu - w prawo, a patrzac z przodu - w lewo...

To, że wydaje się tobie to jeszcze nie znaczy, że moc czy ciąg jest słaby. W specyfikacji jest wymienione smigło na 3s więc wystarczy takie zastosować. Jesli masz miernik np wattmeter Turnigy to możesz dobierać rózne śmigła kontrolując pobór prądu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.