krankor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Baaaaaaaaardzo ładnie to wygląda wszystko. Kiedy oblot z wody oczywiście z filmikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 mocno i profesjonalnie to wygląda Mam jednak pytanie - dlaczego nie zostawiłeś możliwości regulacji ustawienia pływaków na przednim lub tylnym punkcie mocowania? Nie zawsze "warsztatowe" ustawienia są najlepsze i czasem coś trzeba poprawić. W Twoim przypadku pozostaje tylko możliwość dołożenia na pływak nakładek celem podniesienia punktu mocowania co zapewne nie zepsuje pięknego wyglądu ale będzie utrudnione przez folię. Trzymam kciuki za udany oblot i oby korekta nie była potrzebna, bo pływaki prezentują się znakomicie. Czy wybierasz się na wyścig w Kielcach? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Witaj Mirku. Możliwość regulacji jest - no bardziej pracochłonna, ale jest. Przy przesunięciu trzeba będzie wywiercić nowe otwory pod wkręty, stare otwory zakołkować, uszczelnić i podmalować miejsca kołkowania (żółte to nie jest folia tylko lakier epoksydowy), przednia podpora stojaka w kadłubie ma możliwość obrotu, więc regulacja kąta nastawienia pływaków względem kadłuba wymaga jedynie zmiany miejsca mocowania tylnej podpory - mam nadzieję, że to zda egzamin. Chciałem uzyskać w efekcie końcowym "czystość mocowania" (po wszystkich koniecznych korektach). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Na pływakach prezentuje się ładniej niż na kołach, teraz tylko oblot. Weź kamerzystę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 czy udało się oblatać model? Ostatnio taka piękna pogoda że aż ciągnie mnie nad wodę :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Nie, jeszcze nie. Ponownie padło mi zawieszenie (czytaj kolano), jestem zapakowany w ortezę, trzecia noga w garści, L4 w pracy, ale myślę, że początkiem czerwca uda się go oblatać. Pozdrawiam. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi