Rafal_0 Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Witam, mam problem z połaczeniem podwójnego steru kierunku z jednym serwomechanizmem. Otóż zrobiłem podwójny ster i nie wiem jak go połączyć z serwem aby był duży promień skrętu. Załanczam rysunek na którym jest rozmieszczenie elementów. Model to poduszkowiec mojego pomysłu, napęd elektryczny silniki 12V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Może tak : Troszkę nie wyraźnie, ale tak na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Możesz oba stery połączyć popychaczem , tak jak mają modele dwupłatów z lotkami na dolnym i górnym skrzydle zasilane jednym serwem .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Tylko wtedy łączenie na koncu steru. Mozna tez dac to na dwóch popychaczach. Zalezy od budowy kadluba. Jezeli masz cos jak w pzl 37 Losiu to bedziesz mial troche kombinacj. Przekrzyj temat z budowy Losia i tam trafisz na mechanikę sterów. Jezeli masz na dwuch belkach to najlepiej kazdy osobno i na dźwigni komuntowej do serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Dzięki za szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Przerobiłem, ster kierunku i działa dobrze, dziękuję wszystkim za pomysły i sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi