pabork Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Dotarł do mnie wczoraj spóźniony prezent od Świętego Mikołaja Lo-100 w skali 1:3, rozpiętość 3,33m, waga ~12kg, producent: Modellstudio (CZ) Od dawna miałem ochotę na latającą krowę, kowadło itd - można wymyślać wiele obrazowych określeń tej konstrukcji. Ponieważ jest to model używany - wymaga nieco pracy przy estetyce. Nową kabinkę już zamówiłem - stara jest popękana. Zastanawiam się nad zerwaniem folii i położeniem nowej, ewentualnie lakierowaniu - pytanie co polecacie? Później zrobię zdjęcie mocowania skrzydeł - ciekawy patent ale mam pewne wątpliwości dotyczące możliwości rozjeżdzania się skrzydeł w locie Liczę na spotkanie w towarzystwie Lo-100 kolegi Helifun (nie wiem czy Paweł tu jeszcze zagląda?) - byłoby miło zobaczyć dwa kowadła na niebie jednocześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigertig30 Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 witam Model bardzo ładny ale ta waga spedza sen z powiek 12 kg przy tej skali i rozpietości to moim zdaniem o wiele za dużo . http://www.cnc-modellbautechnik.de/en/products/sailplane.html?page=shop.product_details&flypage=ilvm_fly_admirable.tpl&product_id=19&category_id=6 Powyżej tej sam model w tej samej skali ale waga do lotu 7,5 kg pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 To waga ktora podal sprzedajacy, osobiscie jeszcze nie sprawdzalem, znam jednak jedna sztukę ważącą podobnie i lata niezle, oczywiscie nie jest to model do termiki a raczej do figli w akrobacji. P.s. Szukam holowki w okolicach Wro;) P.s.2 waga wykazała 90kg z modelem, 81,4 bez Zatem bez pakietu zasilającego i odbiornika 8,6kg....znacznie mniej niż podał sprzedający Czy powinienem reklamować transakcję? Dostałem mniej modelu w modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Jest pomysł żeby przygotować moje kowadło na przyszły sezon [ wraca do łask ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Się zagapiłem... Już myślałem o sprzedaży mojej krowy ale skoro szykujesz swoją to może i moja poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 model ładny i ciekawy. co do folii to może polataj sezon i dopiero wtedy daj nową (może trzeba będzie coś wymienić poprawić) liczę że wrzucisz film z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Zastanawiałem się nad niwym foliowaniem i malowaniem kadłuba ale chyba posłucham rady i tego nie zrobię na najbliższy sezon. Mam za to nową kabinkę i nie zawaham się jej użyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad CAT Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Minal rok i co! mam nadzije zobaczyc dwie cegly na Bezmiechu w majowke! Pawle Twoja jest za lekka nie poleci, Golabka w sam raz ale tu juz na powaznie trzeba uwazac na piszczele Tu sa zachowane wlasciwe proporcje: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Hej, długo tu nie zaglądałem Faktycznie czas odkopać Krówkę i odpalić ją po długim śnie. Pewnie na majówkę nie zdążę ale może na lato.... Pozdrawiam, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Do pokrycia proponuję http://modelarski.com/produkt-Folia_Oratex_antik__Antique_,7937.html Minimoa wygląda tak (kolor naturalna biel)jak na poniższych miniaturach. Waga to chyba żart prima aprilisowy. Minimoa 3400m z silnikiem TR 4260C i pakietem 4S 5000mAh waży 3700g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Dzięki za link, chyba jednak zacznę od doprowadzenia "kowadła" do stanu lotnego pomijając estetykę, ta będzie krokiem nr 2 a waga jest prawdziwa - jak znajdę chwilkę to przedstawię dowód rzeczowy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 doprowadzaj, doprowadzaj. pójdziemy sobie polatać zanim korniki Ci zjedzą Lo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Czas podgonić nieco prace przy "Krowie" Pomieważ spuszczona ze smyczy miże narobić szkód, chciałbym się przed tym zabezpieczyc (bo ubezpieczony iuż jestem;)). Dwa pakiet zasilające, podwójny odbiornik i indywidualne regulatory napięcia na każde serwo - czy to wystarczy czy cudować z zaawansowanymi klockami w stylu manager zasilania itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 No wez se daruj ten manager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Sam robiłeś regulatory czy taniej/szybciej już można kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Sam. Kupic mozna w Twoim ulubionym Strat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Uwaga Kowadło na sprzedaż Z braku holówki i w związku ze zmianą planów sprzedaję LO-100 W komplecie nowiutka kabinka prosto od producenta ( stara jest żółta i dziurawa:) Zaproponuj cenę: Mail: pb@akustyk.pl Tel: 5 zero 8 sto 4 dwa 111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Kilka fotek: https://flic.kr/s/aHsk55WcVR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi