lamer22 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Witam, mam pewien problem. Po połączeniu wszystkich rzeczy w moim zestawie niestety ale nie działa mi silnik. Zestaw wygląda następująco: Turnigy 9x z odbiornikiem Regulator - http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p4849,regulator-r-25b-air-heli-foxy Silnik - http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1920,ray-c2830-12-pelikan Pakiet - turnigy Li-po 2200 Podłączam pakiet do regulatora za pomocą złącza XT60 Podłączam odbiornik z regulatorem za pomocą kabelka z regulatora -wpinam go w odbiornik w miejsce Bat (testuje serwo na kanale 1. działa bez problemu) Podłącza silnik trzema kabelkami we wszelkich możliwych kombinacjach. Silnik nie reaguje - ani drgnie, ani wyda z siebie dźwięk zupełnie nic. Gdzie szukać przyczyny? Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 kabelek od regulatora wpinasz w kanał 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer22 Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 wpięty w kanał 3 - po włączeniu zasilania pojawiły się dźwięki. ale silnik dalej nie kręci ;/ co jeszcze mogę zrobić? dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaprogramować max wychylenie drążka gazu. Masz instrukcje od regulatora? Przeważnie programuje się to tak. ustawiasz gaz na max podlączasz zasilanie do regulatora czekasz aż zapika ustawiasz gaz na min powinna zagrać melodyjka gaz/silnik powinien już działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer22 Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 robertus wielkie dzięki. działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Zalezy co masz na 3 kanale. Regulator wpinasz w kanał gazu. U mnie w mx16 mam na kanale 1, w hitecu na 3. Co radio inna muzyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi