Johny88 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam czy miał ktoś do czynienia z takim odbiornikiem ?? http://allegro.pl/odbiornik-futaba-fasst-orange-2-4ghz-8-kanalowy-i3060155562.html , Jeśli tak to czy warto go kupić?? Miałby on latać w mustangu 15cc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 U mnie śmigają na dwóch modelach pomimo tego, że w jednym wykorzystuję tylko trzy, a w drugim tylko cztery kanały, latam od roku i nic się nie zdarzyło, do jakiegoś drogiego modelu bym nie wsadził bo czytałem trochę kiepskich opini na innych forach o tym, że się grzeją ale sam nie mam nic do zarzucenia chociaż tak jak wcześniej pisałem były podpięte tylko trzy albo cztery kanały, latałem na granicy widoczności modelem o rozpiętości 120 cm czyli około 300m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam czy miał ktoś do czynienia z takim odbiornikiem ?? http://allegro.pl/od...3060155562.html , Jeśli tak to czy warto go kupić?? Miałby on latać w mustangu 15cc Kup w HK zapłacisz około 100zł. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17206__OrangeRx_Futaba_FASST_Compatible_8Ch_2_4Ghz_Receiver_S_Spec.html Kupowałem znajomemu z Grudziądza 3 czy 4 sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Do drogiego modelu bym takiego odbiornika nie wkładał w razie czego zbyt duża strata. Do modeli niskobudżetowych jak najbardziej Ryzyko stosowania taniochy jest mniejwięcej takie: Markowym producentom zdarzają się wyroby złe a tanim producentom zdarzają się wyroby dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Czyli odpada za dużo do stracenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 a co myślicie o tym ? http://helipad1.shoper.pl/pl/p/TFRSP-10-cio-kanalowy-odbiornik-FrSky-kompatybilny-z-FUTABA-FASST-z-wyprowadzonym-sygnalem-PPM-oraz-RSSI/4010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jeśli się ma nadajnik Futaby to najlepiej mieć i odb. Futaby. Nie ma wtedy rozczarowań i kłopotów. Wiem , zaraz ktoś napisze coś w stylu : jak cię stać to se kupuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jeśli się ma nadajnik Futaby to najlepiej mieć i odb. Futaby. Nie ma wtedy rozczarowań i kłopotów. Wiem , zaraz ktoś napisze coś w stylu : jak cię stać to se kupuj. Nie, ja też tak myśle, że jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B. Tak poprostu pytam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Mam jeszcze pytanie odnośnie tego odbiornika z allegro... http://allegro.pl/futaba-odbiornik-r617fs-2-4ghz-i3227010216.html co o nim sądzicie ,warto ? Pytam bo np wiekszość tych odbiorników nie ma napisu "made in china" ten ma ? czy czymś się różnią ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Cena dobra, bo to jest ta sama Chińska niby "FUTABA" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 czyli nie jest to oryginał ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Kolego podstawowe pytanie co teraz nie produkuja w chinach?Odp.wszystko.Tania sila robocza,i fabryki w ktorych zatrudnia sie dzieci i pracuja za dolara dziennie,przykre ale niestety prawdziwe.A co do sprzetu wracajac to czy to bedzie GRAUPNER;JR;SANWA;FUTABA itp.itd.wszystkie te firmy maja swoje fabryki na dalekim wschodzie,czyli tajwan,china,indonesja,wietnam.Wniosek taki ze przy wyzej wymienionych firmach placisz 2x wiecej tylko za markowe logo,ktore przed laty mialo faktycznie jakosc niemiecka a w przypadku sanwy u.s.a.W iec mysle i niemal jestem w 100% przekonany ze te produkty (orange;frsky;turnigy itp)sa tej samej jakosci co te niby markowe a sa produkowane w fabrykach na dalekim wschodzie.Owszem te z przed lat produkty,jak jeszcze nie dzialala tania sila robocza byly naprawde dobrej jakosci i taki produkt jest wart swojej ceny.Wiem jak to sie mniej wiecej odbywa obecnie produkcja bo pracuje w fili firmy niemieckiej w Polsce ktora robi czesci dla takiej firmy jak: http://www.deere.pl/...s/combines.page i na pierwszym miejscu idzie ilosc a potem jakosc.Dlaczego?Bo im wiecej czesci sie sprzeda to firma ma wiekszy zysk.I tak wlasnie jest tez z fabrykami w chinach.Wszystko idzie na ilosc ,a nie na jakosc a jak wiadomo ilosc i jakosc nie idzie w parze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Nie o to pytałem. A co do jakości mam swoje zdanie, także sprawdzone, ale nie o tym rozmowa. Zadam więc pytanie jeszcze raz, czy odbiornik, który pokazałem na allegro jest oryginalny czy nie, pytam bo etykieta (naklejka) na odbiorniku jest trochę inna niż odbiornik np jak kupie go w rcscorpion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 nie jest orginalny ale ten z rcscorpion to tez china Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi