miro-er1 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 szukam planow do budowy PZL104 z depronu
Andy. Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ze stronki Profili - w formacie DXF http://www.profili2.com/eng/download_plan.asp?Id=603
miro-er1 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2013 dzięki ale nie otworze w tym formacie mialem na mysli plany najlepiej w pdf, pozdrawiam
Andy. Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wrzuciłem te plany do PDF-a, dosyć prosta konstrukcja, ale może się przyda edit: dopiero teraz zauważyłem, że nie jest to typowa "depronówka", ale w sumie plany wyglądają jakby były robione pod depron wilga depron A0.pdf wilga depron a4.pdf
miro-er1 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2013 serdeczne dzieki ANDRZEJ pozdrawiam serdeczne dzieki ANDRZEJ pozdrawiam no nie chca sie otworzyc te pliki w pdf ie
f-150 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ja zbudowałem kadłub na podstawie powiększonej kartonówki
miro-er1 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2013 dzieki Wojtek ja mysle o rozpoczeci budowy z tych paneli tego planu ktory byles łaskaw mi wczoraj przetworzyc ale mam obawy bo jak wiesz ogon w wildze jest bardzo cienki i podatny na zlamanie wiec musial bym miedzy te manele wkleicz ae 2 prety weglowe 3mm, mam takze inne plany ale mialem nadz ze ma ktos takie juz sprawdzone DEPRONOWE , pozdrawiam kolega Andrzej udostepnil takze jakies plany ale ja nie moge ich otworzyc sa niby w PDF ie.
Andy. Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 u mnie się otwierają i widać je jako pdf. może z innego konwertera : WilgaPZL104.pdf
miro-er1 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2013 andrzej teraz sie u mnie otworzyly te pliki , widocznie jakis blad mialem w komputerze , dzieki za plany, pozdrawiam.
Grzegorz Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Czy budował? Tak, nawet częściowo z depronu. Napęd - benzyna. http://www.alexrc.pl/viewtopic.php?f=15&t=4635&hilit=wilga
miro-er1 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2013 dzięki grzegorz chodzilo mi o cos bardziej depronowego konstrukcyjnie i tak mysle do 120cm rozpietosci max, pozdrawiam
Pablo1822 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Jeśli nie znajdziesz dobrych planów, to są fajne zestawy z EPP. Produkcji Marka Rokowskiego lub RC Pianka. Poszukaj w googlu. Ostatnio zbudowałem swój pierwszy model z epp i jestem zaskoczony prostotą budowy i przede wszystkim szybkością. Szczególnie, że właściwie budujemy głównie z podkładów pod panele, a prawdziwy depron jest dużo lepszy (sztywniejszy, bez prążków itd). Moim zdaniem łatwiej też taki zestaw złożyć w warunkach domowych i nie ma problemu z malowaniem (można użyć tanich farb w sprayu).
robertus Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Z EPP to bardziej jak budowa z klocków. Szybko i przyjemnie. A zestawy Marka nie potrzebują poprawek są dobrze spasowane. Przy depronie jest więcej pracy konstruktora.
miro-er1 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2013 dzieki Pawel budowalem juz z oryginalnego depronu , wiec znam jego konsystencje ja lubie robic z depronu nie probowalem jesscze epp nie mialem tego nawet w reku, jak sie to obrabia?? tak jak depron??? papierem sciernym? pozdrawiam
miro-er1 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Paweł a mozesz podeslac jakis link na tego producenta, to jest sklep czy co ??
Pablo1822 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Wysłałem Ci w prywatnej wiadomości. Kliknij kopertę na górze strony.
miro-er1 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2013 panowie ale ja lubie budowac ,bnie chce szybko , ale z podkladow wiadomo nie za mocny material ale dobre i to, posdrawiam
robertus Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 EPP jest o wiele lepszy do "rozbijania". To materiał elastyczny. Potrafi wiele znieść w przeciwieństwie do depronu, któremu nawet lądowanie w twardej trawie potrafi pokiereszować poszycie. Kup sobie w celach poznawczych jeden zestaw z EPP, np Wilgę od Marka Rokokowskiego. Jak się go obrabia poczytaj wątki z budowy modeli ESA, to sa modele z EPP.
miro-er1 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2013 dzieki Robert podoba mi sie ta wilga , myslalem o kupnie, ale juz chyba bede musial ja zrobic na lotkach , pozdrawiam. narazie robie trenerki w 3ch i sie ucze latac razem z synem .
Rekomendowane odpowiedzi