miro-er1 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 szukam planow do budowy PZL104 z depronu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy. Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ze stronki Profili - w formacie DXF http://www.profili2.com/eng/download_plan.asp?Id=603 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 dzięki ale nie otworze w tym formacie mialem na mysli plany najlepiej w pdf, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy. Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wrzuciłem te plany do PDF-a, dosyć prosta konstrukcja, ale może się przyda edit: dopiero teraz zauważyłem, że nie jest to typowa "depronówka", ale w sumie plany wyglądają jakby były robione pod depron wilga depron A0.pdf wilga depron a4.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 serdeczne dzieki ANDRZEJ pozdrawiam serdeczne dzieki ANDRZEJ pozdrawiam no nie chca sie otworzyc te pliki w pdf ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ja zbudowałem kadłub na podstawie powiększonej kartonówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 dzieki Wojtek ja mysle o rozpoczeci budowy z tych paneli tego planu ktory byles łaskaw mi wczoraj przetworzyc ale mam obawy bo jak wiesz ogon w wildze jest bardzo cienki i podatny na zlamanie wiec musial bym miedzy te manele wkleicz ae 2 prety weglowe 3mm, mam takze inne plany ale mialem nadz ze ma ktos takie juz sprawdzone DEPRONOWE , pozdrawiam kolega Andrzej udostepnil takze jakies plany ale ja nie moge ich otworzyc sa niby w PDF ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy. Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 u mnie się otwierają i widać je jako pdf. może z innego konwertera : WilgaPZL104.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 U mnie otwierają się bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 andrzej teraz sie u mnie otworzyly te pliki , widocznie jakis blad mialem w komputerze , dzieki za plany, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Czy budował? Tak, nawet częściowo z depronu. Napęd - benzyna. http://www.alexrc.pl/viewtopic.php?f=15&t=4635&hilit=wilga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 dzięki grzegorz chodzilo mi o cos bardziej depronowego konstrukcyjnie i tak mysle do 120cm rozpietosci max, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo1822 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Jeśli nie znajdziesz dobrych planów, to są fajne zestawy z EPP. Produkcji Marka Rokowskiego lub RC Pianka. Poszukaj w googlu. Ostatnio zbudowałem swój pierwszy model z epp i jestem zaskoczony prostotą budowy i przede wszystkim szybkością. Szczególnie, że właściwie budujemy głównie z podkładów pod panele, a prawdziwy depron jest dużo lepszy (sztywniejszy, bez prążków itd). Moim zdaniem łatwiej też taki zestaw złożyć w warunkach domowych i nie ma problemu z malowaniem (można użyć tanich farb w sprayu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Z EPP to bardziej jak budowa z klocków. Szybko i przyjemnie. A zestawy Marka nie potrzebują poprawek są dobrze spasowane. Przy depronie jest więcej pracy konstruktora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 dzieki Pawel budowalem juz z oryginalnego depronu , wiec znam jego konsystencje ja lubie robic z depronu nie probowalem jesscze epp nie mialem tego nawet w reku, jak sie to obrabia?? tak jak depron??? papierem sciernym? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Paweł a mozesz podeslac jakis link na tego producenta, to jest sklep czy co ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo1822 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Wysłałem Ci w prywatnej wiadomości. Kliknij kopertę na górze strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 panowie ale ja lubie budowac ,bnie chce szybko , ale z podkladow wiadomo nie za mocny material ale dobre i to, posdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 EPP jest o wiele lepszy do "rozbijania". To materiał elastyczny. Potrafi wiele znieść w przeciwieństwie do depronu, któremu nawet lądowanie w twardej trawie potrafi pokiereszować poszycie. Kup sobie w celach poznawczych jeden zestaw z EPP, np Wilgę od Marka Rokokowskiego. Jak się go obrabia poczytaj wątki z budowy modeli ESA, to sa modele z EPP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 dzieki Robert podoba mi sie ta wilga , myslalem o kupnie, ale juz chyba bede musial ja zrobic na lotkach , pozdrawiam. narazie robie trenerki w 3ch i sie ucze latac razem z synem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi