przemo Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Zagadaj do autora tegoż wątku http://pfmrc.eu/index.php?/topic/33488-koszulki-i-inne-gadzety-forumowe/page__hl__%2Bkoszulki+%2Bforumowe__fromsearch__1 pamiętam że przy zakupie koszulki forumowej dostałem takie naklejki w gratisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 I jak tam, ruszyło coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Ostatnio nie miałem czasu zbytnio. Dziś zrobiłem drugie skrzydło, a w pierwszym wkleiłem lotkę na zawiasach. Przy okazji od kolegi dostałem płaskownik węglowy i wzmocniłem SW. Z resztą jutro wrzucę zdjęcia i wszystko po opisuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Obiecane zdjęcia Wklejenie płaskownika bardzo wzmocniło i usztywniło sw Prowizoryczna wieżyczka, dopiero muszę narysować w ACadzie z odpowiednim kątem mocowania silnika (3* chyba wystarczy) Jedno skrzydło, jeszcze nie dokończone, zostało wkleić rurkę węglową na łączenie i zrobić skrzynkę pod serwo Takie mocowanie podwozia ma kolega w katanie PA i nie narzeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Na początku odnosiłem wrażenie (spowodowane głównie niewyszlifowanym ogonem i przyłożoną okropną maską i kołami), że model będzie niezbyt estetycznie wykonany. Teraz jednak widzę, że zapowiada się ładne latadło. Oby tak dalej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Efekt prac ciąg dalszy. Wczoraj i dziś miałem chwilę wolnego czasu. Zrobiłem skrzynki pod serwa z balsy 5mm(3mm+2mm), wkleiłem wzmocnienia pomiędzy dźwigary oraz usztywniłem lotkę w prawym skrzydle. Mam pytanie dotyczące kleju ca firmy RIKU, a mianowicie kupiłem wczoraj w emodelu rzadki i gdy sklejałem balsę za każdym razem leciał dymek czy to normalne? Poprzednio używałem tego samego kleju i nic się nie działo. A jeszcze jedno, do mocowania tych dźwigienek idą śrubki m 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Wystarczą na łączenie skrzydeł rurka aluminiowa 7.0/6.2mm oraz węglowa 6.0/5.0mm o dłogości ok. 50cm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Lepiej użyj jednej (węglowej), ale grubszej. 10/8mm powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Chcę mieć zdejmowane skrzydła. Ta z alu ma służyć jako pochwa, a węgiel jako bagnet Zastanawiam się jeszcze czy dawać kasetony z balsy 1mm od natarcia do dźwigarów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 nie obraź się ale mam wrażenie że się to w pierwszym locie rozpadnie. coś za delikatnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Chyba raczej kesony. Myślę, że warto je zrobić, bo przy tej wielości, bez nich skrzydło może się trochę skręcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buri97 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 kasetony nie ale kesony tak nie obraź się ale mam wrażenie że się to w pierwszym locie rozpadnie. coś za delikatnie to wygląda. nie powinno się rozlecieć.Z własnych planów nieźle!!! Firanka+wikol=laminat przepis na maskę sinika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi