Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuję jakiegoś pomysły jak wykonać ślizgacz na wodę i śnieg ale z napędem turbinowym i pytanie czy to ma w ogóle rację bytu? Najlepiej żeby dało się go wykonać z depronu z jakimiś wzmocnieniami sklejkowymi bądź węglowymi. Chodzi mi tu głównie o sposób zamocowania turbiny i opracowanie jakiegoś sterowania.

Opublikowano

Piotrek, a jaka turbinę chce zastosować kolega piterb :rolleyes: Bo chyba Masz szklana kulę, która dała Tobie odpowiedź na to pytanie :P

A może chodzi o zastosowanie napędu EDF, który nie jest kosmicznie drogi, a wielu przypadkach nazywany jest "napędem turbinowym"

Jakże łatwo jest kogoś oceniać i usiłować "wbijać Mu szpilkę"... A czasami warto się kilkukrotnie zastanowić przed wciśnięciem przycisku "Napisz"

• Lubię to 1
Opublikowano

Witam.

Pozwolę sobie napisać parę zdań odnośnie pomysłu kolegi peterb1996.

Ale na wstępie kolego Grzegorzu chcę zwrócić uwagę, że ja też nie mam uzupełnionego profilu i postaram się to zrobić. Brak profilu nie oznacza, że nie należy rozwinąć wątku choćby teoretycznie.

Witaj

A ile udało Ci się uskładać od Komunii?

to nie jest tani pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Turbiny powietrzne nie są aż takie drogie jeśli chodzi o te turbiny koledze peterb1996, bo jeśli chodzi o turbiny wodne to już jest inna bajka. Poniżej ceny takich bajerów.

Fakt napędy strugowodne nie są tanie. a zwłaszcza same turbiny. Przykład: http://www.mhz-power...ew_mode=default

Hobby King też proponuje tego typu napęd.

http://www.hobbyking...ve_X_Large.html

A nie lepiej zrobić AirBoata elektryka ? ? ? Cena kadłuba średniej wielkości od 200 do 280 zł+ regulator, silnik 350 do 500W i śmiganko masz po śniegu i po wodzie. :D

Opublikowano

Piotrek, a jaka turbinę chce zastosować kolega piterb :rolleyes: Bo chyba Masz szklana kulę, która dała Tobie odpowiedź na to pytanie :P

A może chodzi o zastosowanie napędu EDF, który nie jest kosmicznie drogi, a wielu przypadkach nazywany jest "napędem turbinowym"

Jakże łatwo jest kogoś oceniać i usiłować "wbijać Mu szpilkę"... A czasami warto się kilkukrotnie zastanowić przed wciśnięciem przycisku "Napisz"

Witam

Przepraszam to takie moje skrzywienie!

Przepraszam urażonych.

Miłego Dnia i Powodzenia

Opublikowano

Więc tak profil za chwilkę uzupełnię

po 2. ma być to napęd elektryczny z samolotu(wiem zapomniałem dodać na początku za co przepraszam)

po 3. kasy nie muszę zbierać(wiem ze to pytanie wyniknęło z mojej winy o której napisałem w 2 punkcie) bo napęd mam pakiety mam i aparatura też się znajdzie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.