piterb1996 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Witam poszukuję jakiegoś pomysły jak wykonać ślizgacz na wodę i śnieg ale z napędem turbinowym i pytanie czy to ma w ogóle rację bytu? Najlepiej żeby dało się go wykonać z depronu z jakimiś wzmocnieniami sklejkowymi bądź węglowymi. Chodzi mi tu głównie o sposób zamocowania turbiny i opracowanie jakiegoś sterowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Kolego najpierw uzupelnij profil a potem pogadamy o slizgach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Witaj A ile udało Ci się uskładać od Komunii? to nie jest tani pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Piotrek, a jaka turbinę chce zastosować kolega piterb Bo chyba Masz szklana kulę, która dała Tobie odpowiedź na to pytanie A może chodzi o zastosowanie napędu EDF, który nie jest kosmicznie drogi, a wielu przypadkach nazywany jest "napędem turbinowym" Jakże łatwo jest kogoś oceniać i usiłować "wbijać Mu szpilkę"... A czasami warto się kilkukrotnie zastanowić przed wciśnięciem przycisku "Napisz" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Marek Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam. Pozwolę sobie napisać parę zdań odnośnie pomysłu kolegi peterb1996. Ale na wstępie kolego Grzegorzu chcę zwrócić uwagę, że ja też nie mam uzupełnionego profilu i postaram się to zrobić. Brak profilu nie oznacza, że nie należy rozwinąć wątku choćby teoretycznie. WitajA ile udało Ci się uskładać od Komunii? to nie jest tani pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Turbiny powietrzne nie są aż takie drogie jeśli chodzi o te turbiny koledze peterb1996, bo jeśli chodzi o turbiny wodne to już jest inna bajka. Poniżej ceny takich bajerów. Fakt napędy strugowodne nie są tanie. a zwłaszcza same turbiny. Przykład: http://www.mhz-power...ew_mode=default Hobby King też proponuje tego typu napęd. http://www.hobbyking...ve_X_Large.html A nie lepiej zrobić AirBoata elektryka ? ? ? Cena kadłuba średniej wielkości od 200 do 280 zł+ regulator, silnik 350 do 500W i śmiganko masz po śniegu i po wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Piotrek, a jaka turbinę chce zastosować kolega piterb Bo chyba Masz szklana kulę, która dała Tobie odpowiedź na to pytanie A może chodzi o zastosowanie napędu EDF, który nie jest kosmicznie drogi, a wielu przypadkach nazywany jest "napędem turbinowym" Jakże łatwo jest kogoś oceniać i usiłować "wbijać Mu szpilkę"... A czasami warto się kilkukrotnie zastanowić przed wciśnięciem przycisku "Napisz" Witam Przepraszam to takie moje skrzywienie! Przepraszam urażonych. Miłego Dnia i Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterb1996 Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Więc tak profil za chwilkę uzupełnię po 2. ma być to napęd elektryczny z samolotu(wiem zapomniałem dodać na początku za co przepraszam) po 3. kasy nie muszę zbierać(wiem ze to pytanie wyniknęło z mojej winy o której napisałem w 2 punkcie) bo napęd mam pakiety mam i aparatura też się znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi