Krzysztof7501 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Czy ktoś z Was latał już takim skrzydełkiem? http://hobbyking.com/hobbyking/store/__31412__Wing_Wing_Z_84_EPO_845mm_PNF_NL_Warehouse_.html?strSearch=wing%20wing%20z-84 Jeżeli tak - jak to się zachowuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof7501 Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 No i kupiłem to skrzydło w wersji KIT http://hobbyking.com/hobbyking/store/__25663__Wing_Wing_Z_84_EPO_845mm_KIT_.html . Wykonane jest bardzo estetycznie, części dobrze dopasowane. Jedyna niedokładność, jaką zauważyłem to nieznaczna różnica grubości pomiędzy prawym i lewym skrzydłem. Na początek odciąłem lotki i zastosowałem tradycyjne zawiasy, ponieważ fabryczne rozwiązanie (ścienienie materiału) uważam za nie do przyjęcia. Ciężko było je odchylać ręką, zwłaszcza na grubszym skrzydle. Mam pytanie : ponieważ zapas załączonego kleju wydaje mi się trochę mały, czy można piankę i węgiel kleić klejem polimerowym. Mam taki klej z marketu budowlanego, wg. instrukcji przeznaczony m in. do styropianu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Można,nie powinien wyżreć pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof7501 Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Przetestuję w niewidocznym miejscu. Mam nadzieję, że będzie dobra przyczepność do tych materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Testowałem klej polimerowy Dragona na EPP i ładnie wiąże. Jedyny mankament jaki widzę przy jego zastosowaniu do długi czas oczekiwania na mocne połączenie. Mocne połączenie tzn takie w którym obie powierzchnie nie potrzebowały dodatkowego ściśnięcia trwało dobrych kilka godzin. Trwałe połączenie to minimum 24h. Dlatego przerzuciłem się na UHU POR który w kilka minut mocno łączył powierzchnie i mogłem spokojnie odłożyć element do pełnego sklejenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof7501 Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 A jakim rozpuszczalnikiem zmyć nadmiar kleju. Klej, który jest w zestawie można zmyć rozpuszczalnikiem nitro (oczywiście zanim stwardnieje), ale podejrzewam, że nitro rozpuściłoby lakier. Nie wiem, jak zachowałaby się pod jego wpływem sama pianka. Wczoraj skleiłem już klejem z zestawu niektóre elementy, ale obeszło się bez zmywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof7501 Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Rozpuszczalnik nitro nie rusza pianki. Myłem nim model i nic złego się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi