Jozolek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Ile kanałów wykorzysta taki ślizgacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Jozolek za 400 spokojnie zbudujesz coś ciekawego i sensownego bez FPV. Na początek najłatwiej jest zbudować butelkowca. czyli na trzech butelkach, sterowany strumieniem powietrza... ile? zależy czy masz coś sprzętu czy nie... jak nie masz aparatury to na początek mogę Ci oddać moją starą 2 kanałową FM jeśli jesteś zdecydowany na budowę.. potem potrzebujesz silnik.. na początek elektryczny + pakiet + regulator + śmigło... chyba że masz od starej kosiarki na benzynę to też się nada bo taki robiłem też tutaj powstaje kilka http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=28&t=30811 wszystko możesz doczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Mój adres IP na tej stronie został zablokowany a nawet na nią nie wchodziłem:p Co do apki wtedy 2 kanały 1 silnik 2 sterowanie? Ile byś za nią chciał? Edit: Co do butelkowca to coś w ten deseń? http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/e9551976494ca12f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 oddam Ci ją za darmo jak obiecujesz że coś na niej zbudujesz, jest to aparatura FM muszę ją sprawdzić czy wszystko w niej działa. 2 kanały: Pierwszy to gaz i tu możesz zamontować albo regulator przy silniku elektrycznym, albo serwo i linka gazu przy silniku spalinowym, Drugi to sterowanie kierunku tutaj też dwie opcje, albo mocne serwo i sterowana przednia narta (butelka, łyżwa czy na czym tam zrobisz np koła) albo słabsze serwo do sterowania za pomocą strumienia powietrza, czyli statecznik kierunkujący strumień powietrza za śmigłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Na pewno coś z niej zbuduje szczególnie że jestem chory i poza czytaniem krzyżaków to nic bardzo do roboty nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 może jutro ją poszukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Okej to ja teraz poszukam coś o tego typu pojazdach i się bardziej zagłębie w temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 przeczytaj ten wątek http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=28&t=30811 nie wiem jak ten twój skręca ale butelkowiec to coś takiego łatwy do zbudowania, jeździ po wszystkim (lód, śnieg, asfalt, trawa) i nie utonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Mam hitec challenger FM. Gdzie ją wysłać? Priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 ukończony, dokręcony, brzydki, i w kablach bałagan ale jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 A masz już śnieg? bo u mnie na razie mrozi ale nie pada Z takim silnikiem to pewnie będzie latać a nie się ślizgać, powodzenia w jeździe testowej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Mam ale nie umiem go odpalić bo nigdy tego nie robilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Jak coś to służę pomocą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Trochę lipa ze spaliną.... jak Ci silnik zgaśnie, to będziesz życie poświęcał dla paru stów??? Przemyśl to jeszcze na tym etapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jest jeszcze podobny elektryk ratunkowy i wędka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jest jeszcze podobny elektryk ratunkowy i wędka Chyba, że tak. Choć wędka może nie wystarczyć jeśli chcesz jeździć FPV, czyli nie "koło nogi". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A jak by zainstalować tam dodatkowy nawet niewielki silnik elektryczny sterowany za pomocą oddzielnego kanału? Takie jakby koło zapasowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Mam apke pistolet 2kan i nie mam takiej elektroniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 uprzedzając fakty odpadnięcia tylnej osi, wstawiłem poprzeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Reaktywacja wersji drewniano-elektrycznej:-silnik trackstar 1/18 5050kv 4 polowy-pakiet zippy 4000mah 25c 11.1v 3s minus straty na przejściówce mojej produkcji (czyt. lutu)-śmigło 7x6R-regulator 18/ 25A-przednia łyżwa "beszczelnie" przemontowana bezpośrednio do serwa towerpro mg995 Coś jest źle dobrane (chyba silnik) bo ma odejście ale dupy nie urywa, spodziewałem się więcej, chyba że jest "długojezdny" ale tego nie wiem bo mamy chlapę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi