robloz Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Posiada może ktoś ten stabilizator lotu? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=28456 Mam z nim mały problem, a mianowićie po wyłączeniu stabilizatora z aparatury serwa zaczynają drgać. W jakim położeniu powinien być przełącznik "AUX CONTR" - na lewo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 witam!miałem ten wynalazek w swoim modelu przez 5 minut... po podłączeniu pakietu serwa drgały a cały model razem z nimi,regulator silnika zrobił się gorący więc czym prędzej pozbyłem się tego badziewia.owszem przejawiało to jakieś chęci do działania ale te drgawki wydały mi się zbyt irytujące i niebezpieczne dla modelu. myślę że problemem są serwa i nie z każdymi serwami ten stabilizator będzie współpracował.stąd to drżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 U mnie działał bez problemu. Testowałem go w EGP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Na stronie produktu w HK zamieściłem w dziale Files przetłumaczoną przeze mnie instrukcję (plik Instr PL) . Może się przyda. Sprawdź jakie masz zasilanie, jeśli jest > niż 5V to już masz 1 powód drżenia serw, drugim jest zbyt duża, ustawiona czułość. Spróbuj ustawić zgodnie z instrukcją i powinno się wszystko uspokoić. Mam 2 szt i działają prawidłowo. Jeśli znasz angielski to poczytaj sobie komentaże użytkowników na tej stronie, o ile pamiętam , coś tam piszą o drżeniu serw. Poszukam coś i dam znać. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi